Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 14.01.2022.

17:16

Održan "Balkan kup" na Zlatiboru

Zlatibor je ove nedelje bio domaćin takmičenja u nordijskom trčanju.

Izvor: B92

Autor:B92

Održan

Održan je dvodnevni "Balkan kup" u organizaciji kluba nordijskog trčanja Zvezda, koji je deo takmičenja FIS-a, Svetske skijaške federacije.

Veliki broj zemalja je imao predstavnike na ovom događaju, ovde su pored takmičara iz Srbije i okruženja, bili nordijci iz Španije, Čilea, Brazila i Ekvadora.

Mnogima od njih bila je to jedna od poslednjih provera pred Olimpijske igre u Pekingu.

Na dobro pripremljenoj stazi imali smo prilike da vidimo po dva takmičenja u obe konkurencije, kod žena dve trke na 5km, dok su kod muškaraca distance su bile od po 10km.

Špankinja Marta Moreno Ramos bila je prva ispred Brazilke Žakeline Murao i Letonke Estere Volfe prvog dana takmičenja. Drugog dana jedina izmena je bila na trećoj poziciji podijuma, prva dva stepenika bila su identična dok je na trećem opet bila Letonka, ovoga puta Samanta Krampe.

Naša najbolja nordijka, Anja Ilić u obe trke je bila peta. Prvog dana je imala zaostatak 32, a drugog 49 sekundi za Moreno Ramos. Na trkama su oba bile i Maida Drndić koja je prvog dana ostala bez plasmana i veoma mlade takmičarke Ana Jeremić i Andrea Marković.

“Jako sam zadovoljna konkurencijom koja je bila na stazi na Zlatiboru. Devojke iz Španije i Brazila značajno su podigle nivo takmičenja i omogućile da i naše takmičarke budu bolje. Zakašnjenja Anje Ilić bila su takva da nam to govori da smo na pravom putu i da ćemo u februaru, kada to bude bilo najbitnije, imati najbolju formu. Takođe, zadovoljna sam nastupima naših najmlađih takmičara, koji su još uvek mladi da od njih očekujemo visoke plasmane ali svako ovakvo takmičenje im znači u sticanju iskustva i svi oni zaista jako dobro napreduj”, rekla nam je selektorka nordijske reprezentacije Srbije Mina Ilić.

Kod muškaraca najbolji su bili Bugarin Danijel Peškov, prvog, i Španac Bernat Selješ Gaš, drugog takmičarskog dana. Njima su pripale i druge pozicije tokom dva dana na Zlatiboru a treći su bili Strahinja Erić iz BIH i Mario Matikanov iz Bugarske.

Tinejdžeri sa Zlatibora Đorđe Paunović i Tarik Aslani predstavljali su Srbiju na ovom takmičenju koje je, po ocenama delegata FIS-a, organizovano na najvišem nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve