Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 22.03.2021.

15:20

Kraj sezone za srpske nordijce

Trkama Balkan kupa u Turskoj zavšena je sezona u nordijskom skijanju.

Izvor: B92

Autor:B92

Kraj sezone za srpske nordijce
Foto: Skijaški savez Srbije

Plasmanom Anje Ilić na treće mesto u generalnom poretku ovog regionalnog takmičeanja ostvaren je zacrtani cilj na startu sezone, što sa dobrim rezultatima u Svetskom kupu i na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu ovu sezonu čini najboljom sezonom srpskog nordijskog skijanja.

"Na kraju sezone možemo biti veoma zadovoljnni onim što smo uradili u prethodnom periodu. Medalja na Balkan kupu je bio jedan od ciljeva pre starta sezone, Anja Ilić je na kraju bila treća, a Maida Drndić peta u ukupnom poretku. Zabeležili smo najbolje pojedinačne rezultate u istoriji srpskog nordijskog trčanja i na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu i na Svetskom kupu u trci u Drezdenu gde su naše devojke bile 17", rekla je selektor reprezentacije Mina Ilić.

"Pored toga podmladili smo reprezentaciju, u Nemačkoj na SP imali smo čak troje petnaestogodišnjaka a uskoro nam u prvi tim stiže još kvalitetne dece sa kojim radimo dugi niz godina. Perspektiva nordijskog skijanja u Srbiji je svetla, u narednim sezonama možemo očekivati još bolje rezultate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve