Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 27.03.2023.

14:14

Nevena Ignjatović organizovala humanitarni ski kamp za decu sa Kosova i Metohije

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović organizovala je humanitarni kamp na Kopaoniku za osnovce i srednjoškolce sa Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Autor:B92

Nevena Ignjatović organizovala humanitarni ski kamp za decu sa Kosova i Metohije
Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Ona je to učinila uz pomoć dobrotvorne organizacije "Osmeh na dar"

Osnovci i srednjoškolci, njih 30-ak iz Orahovca dobili su priliku da prvi put stanu na skije.

"Drago mi je što su deca iz Orahovca prvi put došla na Kopaonik i što sam imala priliku da im baš ja organizujem boravak na planini. Prvi put su stali na sneg, bili su mnogo uzbuđeni ali imali smo i sreće jer nas je dočekala 'baba marta' sa 15 centimetara snega, tako da je dan bio izazovan. Puno mi je srce zbog ove akcije, radimo iz ljubavi i nadam se da će ova priča zaživeti i da ćemo u budućnosti organizovati više ovakvih kampova. Drago mi je i što su nam svi na planini pomogli da se ovakva ideja realizuje", rekla je Ignjatovićeva.

U susret su izašli "Kraljevi čardaci", koji su za decu i nastavnike obezbedili smeštaj, "Skijališta Srbije" omogućila su besplatne ski-karte, ski-servis "Rade" ustupio je kompletnu opremu, "Avaturistički centar" instruktore, a restoran "Čardaš" obrok za sve učesnike nakon skijanja.

Podsetimo, Ignjatovićeva je prethodnog vikenda zvanično završila svoju skijašku karijeru dugu 27 godina, u toku koje je predstavljala Srbiju na najvećim skijaškim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve