Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 19.03.2023.

14:20

Šifrin pobedom završila sezonu

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je u veleslalomu, trci Svetskog kupa voženoj u Soldeu u Andori, poslednjoj u sezoni.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Šifrin pobedom završila sezonu
Foto: Profimedia

Šifrin je pobedila rezultatom 1:55,88 minuta i ostvarila rekordnu 21. pobedu u karijeri u veleslalomu. Ona je po broju pobeda u toj disciplini pretekla legendarnu Vreni Šnajder.

Amerikanka je pobedila u sedam od poslednjih osam veleslalomskih trka i osvojila je šampionsku titulu u toj disciplini prošlog meseca.

Takođe, danas je postala rekorderka po broju plasmana na pobedničko postolje u ženskoj konkurenciji - 138 i ima jedan podijum više od sunarodnice Lindzi Von.

U današnjoj trci drugo mesto zauzela je Norvežanka Tea Luiza Stjernesun sa 0,06 sekundi zaostatka, a treća je bila Kanađanka Valeri Grenije sa 0,20 sekundi zaostatka.

Šifrin je sezonu završila sa rekordnih 88 pobeda u Svetskom kupu, nakon što je pretekla Ingemara Stenmarka, koji sada ima jednu pobedu manje. On je i dalje rekorder po broju pobeda u veleslalomu - 46, koje je ostvario tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Šifrin je osvojila veliki kristalni globus i male kristalne globuse u slalomu u veleslalomu ove sezone u kojoj je postavila lični rekord od 2.206 bodova u Svetskom kupu.

Tri od sedam najbolje rangiranih skijašica nisu danas završile prvu vožnju, Slovakinja Petra Vlhova, Italijanka Federika Brinjone i Šveđanka Sara Hektor.

Dvostruka svetska šampionka Francuskinja Tesa Vorli zauzela je 11. mesto u kako je najavila, poslednjoj trci u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve