Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 02.02.2023.

20:15

Broten izašao iz bolnice

Norveški skijaš Lukas Broten izašao je iz bolnice Tauernkliniken u austrijskom Cel am Zeu, gde mu je operativnim zahvatom uklonjeno upaljeno slepo crevo.

Izvor: B92

Autor:B92

Broten izašao iz bolnice
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Broten je vodeći u plasmanu slaloma u Svetskom kupu i nada se nastupu na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

"U prethodna dva dana sam imao tešku borbu, nakon što sam iznenada saznao da imam prilično snažnu upalu slepog creva. Prošao sam operaciju koja je bila uspešna", napisao je Broten u objavi na Instagramu uz fotografiju koja ga prikazuje kako leži u bolničkom krevetu, a prenela HINA.

U objavi je i video poruka neposredno nakon buđenja iz narkoze, na kojoj je Broten vidljivo pod uticajem lekova, kao dva kratka video isečka: jedan na kom dobro raspoloženi skijaš lagano pleše pred ogledalom i drugi na kom je prikazan njegov izlazak iz bolnice.

"Nadam se da ću za dve nedelje ponovno biti na stazi",
napisala je mlada norveška skijaška zvezda na kraju poruke.

To bi značilo da planira da nastupi barem u slalomu na Svetskom prvenstvu koje će biti održano od 6. do 19. februara u Francuskoj. Tehničke discipline su na rasporedu u završnim danima prvenstva. Skijaši će se za odličja u veleslalomu boriti 17. februara, a u slalomu dva dana posle.

Broten je ove sezone na sedam slaloma u Svetskom kupu ostvario pobede u Val d'Isereu i Adelbodenu, a još tri puta je bio treći i sa 430 bodova vodeći poretku za Mali kristalni globus. Uz to, Broten ima i veleslalomsku pobedu iz Alte Badije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve