Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 28.01.2023.

13:55

Odermat slavio u Kortini

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobednik je superveleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa održan u italijanskoj Kortini d'Ampeco.

Izvor:

Autor:

Odermat slavio u Kortini
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Odermat, koji je zbog problema sa kolenom propustio prethodne dve trke, stigao je do sedme pobede u sezoni, treće u super-džiju rezultatom 1:25,57 minuta.

Drugo mesto osvojio je Norvežanin Aleksander Omot Kilde, koji je za 0,35 sekundi bio sporiji od pobednika, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Italijan Matija Kase sa 0,49 sekundi zaostatka.

Odermat je vodeći u plasmanu superveleslaloma sa 440 bodova, ispred Kildea koji ima 392 boda.

Ukupno 18. pobedom u Svetskom kupu, Odermat je učvrstio svoje prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Ovaj 25-godišnji Švajcarac sada ima 1.286 bodova, 213 više od Kildea i 507 više od drugog Norvežanina Henrika Kristofersena.

Skijaše sutra očekuje još jedna trka superveleslaloma u Kortini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve