Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 15.03.2018.

14:16

Vajrater osvojila super-G globus , nova pobeda Krihmajera

Skijašica iz Lihtenštajna Kristina Vajrater odbranila je mali Kristalni globus u superveleslalomu u okviru Svetskog kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Vajrater osvojila super-G globus , nova pobeda Krihmajera
Foto: Getty images

Tina Vajrater je zauzela šesto mesto i osvojila titulu sa 86 bodova prednosti nad Švajcarkinjom Larom Gut, koja nije završila trku.

Treća u konačnom plasmanu je Austrijanka Ana Vejt sa zaostatkom od 122 boda.

U poslednjem super-G sezona u norveškom Oreu najbrža je bila Italijanka Sofija Gođa, dan nakon što je osvojila globus u spustu.

Druga je bila Nemice Viktorija Rebenzburg, a treće vreme je ostvarila Amerikanka Lindzi Von.

U muškoj konkurenciji, drugu pobedu u dva dana ostvario je Austrijanac Vinsent Krihmajer, sa 0,04 sekunde prednosti u odnosu na Krištoga Inerhofera, dok su treće mesto podelili Aksel Lund Svindal i Tomas Dresen sa 0,08s zaostatka.

Kirhmajer je zabeležio treću pobedu u karijeri u Svetskom kupu u super-G, nakon što je u sredu podelio prvo mesto sa zemljakom Matijasom Majerom, a u decembru salvio u Biver Kriku.

Norvežanin Ćetil Jansrud je ranije obezbedio titulu u ovoj disciplini, a u četvrtak je bio šesti.

Skijaška sezona završava se predstojećeg vikenda upravo u Oreu, u petak je na programu timsko takmičenje, u subotu devojke voze slalom, a muškarci veleslalom, dok u nedelju rotiraju ove dve discipline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve