Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 07.12.2017.

12:00

Von: Predstavljaću Ameriku, a ne Trampa

Skijašica Lindzi Von poslednja je od poznatih američkih sportista i sportiskinja koja se javno suprotstavila i kritikovala predsednik SAD Donalda Trampa.

Izvor:

Autor:

Von: Predstavljaću Ameriku, a ne Trampa
Getty images

Olimpijska i dvostruka svetska šampionka pokušaće da na Zimskim olimpijskih igrama stigne do treće olimpijske medalje, pošto iz Vankuvera 2010. ima i bronzu u super-džiju, ali i da obori rekord po broju trijumfa u Svetskom kupu – koji od 1989. godine drži Ingemar Stenmark sa 86 slavlja.

"Olimpijske igre shvatam veoma ozbiljno, pre svega zbog onoga što znače i predstavljaju, ali i zbog same činjenice da hodate pod zastavom vaše zemlje na ceremoniji otvaranja Igara. Želim da predstavljam našu zemlju na pravi način, pošto mislim da veliki deo ljudi koji su trenutno u vladi ne čini to", smatra Vonova.

Tridesetrogodišnja Amerikanka kaže da sigurno neće prihvatiti poziv Trampa za posetu Beloj kući, ukoliko u Pjongčangu stigne do najsjajnijeg odličja.

"Aspolutno da ne bih prihvatila poziv. Ali, prvom moram da pobedim svakako. U stvari, mislim da su svi članovi našeg tima pozvani, tako da da... Svakako neću ići".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve