Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 30.10.2017.

13:41

Kostelićeva o Von: Ili smo žene ili muškarci

Najbolja hrvatska skijašica svih vremena Janica Kostelić ne vidi smisao u nastojanju Lindzi Von da se takmiči u muškoj konkurenciji.

Izvor: AK

Autor: AK

Kostelićeva o Von: Ili smo žene ili muškarci
Foto: Getty images

Amerikanka već nekoliko godina pokušava da promeni "tabor", ali je Međunarodna skijaška federacija (FIS) uporno odbija.

Ipak, ona ne odustaje u toj nameri, podnela je novi zahtev Američkoj sijaškoj i snoubor federaciji (USSA), FIS je odluči odgodio za maj sledeće godine, pa se nada da će ući u istoriju u Lejk Luizu u spustu krajem novembra 2018.

"Možda na taj način želi da podstakne druge devojke da se aktiviraju i da ih podstakne na bolje rezultate. Moje lično mišljenje je da je to nepotrebno jer mi smo rođeni ili kao žene ili kao muškarci. Mi se eventualno možemo uporteđivati na treningu, ali ovako, u nekakvim ozbiljnim trkama, jednostavno ne vidim smisao", rekla je Kostelićeva.

Kostelićeva je četiri puta bila olimpijski i pet puta svetski šampion u slalomu, veleslalomu, kombinaciji, super-G i spustu.

Von se u subotu takmičila u veleslalomu posle skoro dvogodišnje pauze, ali nije uspela da izbori drugo vožnju u Zeldenu.

"Naravno da sam želela da budem bolja. Uvek sam mnogo nervozna na prvoj trci, pa je dobro izbaciti to iz sebe. Srećna sam što se trkam. Volim ovo da radim", rekla je Amerikanka.

Ona je u karijeri pobedila na 77 trka Svetskog kupa, jednom je bila olimpijski i dva puta svetski šampion u spustu i super-G.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve