Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 10.02.2022.

08:10

Rusko čudo od deteta pozitivno na doping testu!

Ruska klizačica Kamila Valieva (15), najzaslužnija za ekipno zlato tog tima, bila je pozitivna na doping testu uoči ZOI u Pekingu, prenose svetski mediji.

Izvor: MT

Autor: MT

Rusko čudo od deteta pozitivno na doping testu!
Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Ona je uzimala Trimetazdin, koji se koristi u lečenju srčanih oboljenja.

To joj je, kako se navodi, pomagalo da poveća protok krvi i poboljša izdržljivost, a ovaj lek se nalazi na listi zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije.

Valieva je uzorak dala nakon Evropskog prvenstva u Estoniji prošlog meseca.

Još uvek nije jasno da li će se Rusija žaliti, a njeno pojavljivanje na današnjem treningu pokaze da OK Rusije ne prihvata ovu odluku, koja bi je eliminisala iz daljeg toka takmičenja.

"Ona nije suspendovana", rekla je portparolka OK Rusije Olga Jermolina.

Pozitivan test Valieve mogao bi da košta Rusiju zlate medalje.

Najpoznatiji slučaj dopinga ovim lekom jeste onaj u koji je bila upletena kineska plivačka Zvezda, Sun Jang. On je zbog pozitivnog testa bio suspendovan tri meseca tokom 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve