Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 18.07.2020.

12:20

Klizačica Jekaterina Aleksandrovskaja pronađena mrtva

Juniorska svetska prvakinja u umetničkom klizanju Jekaterina Aleksandrovskaja koja nastupa za Australiju, pronađena je mrtva u Moskvi.

Izvor: SN

Autor: SN

Klizačica Jekaterina Aleksandrovskaja pronađena mrtva
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Prema preliminarnim nalazima policijske istrage u ruskoj prestonici, reč je o samoubistvu.

U izjavi za agenciju Tas s, neimenovani izvor u policiji rekao je da je telo Aleksandrovskaje pronađeno u blizini njene kuće u Moskvi, kao i da je, zbog pretrpljene fizičke povrede, sportistkinja ranije već pokušala da sebi oduzme život.

Dvadesetogodišnja Aleksandrovskaja je bivša reprezentativka Rusije koja se od 2016. godine takmičila pod zastavom Australije, za koju je, u paru sa australijskim kolegom Harlijem Vindzorom, 2017. godine osvojila svetsku juniorsku titulu.

Kako podseća Tas s, njih dvoje su iste godine osvojili i juniorski Gran pri, a dva puta su trijumfovali u šampionatu Australije - 2017. i 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve