Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 01.04.2023.

09:30

Rus izazvao skandal u Kanadi

Ruski hokejaš Andrej Kuzmenko odbio je da obuče dres u znak podrške LGBT osobama u Kanadi.

Izvor: SN

Autor: SN

Rus izazvao skandal u Kanadi
AP Photo/Jeff Roberson

Trener Vankuver Kenaksa Rik Toket saopštio je danas da je ruski napadač Andrej Kuzmenko odbio da nosi dres u duginim bojama na zagrevanju uoči utakmice protiv Kalgari Flejmsa u znak podrške LGBT zajednici u akciji "Noć ponosa".

Kako prenosi vankuverski portal "City News", klub je u sredu objavio da ce igrači obuci dresove za zagrevanje sa temom Prajda.

Prema rečima glavnog trenera, Kuzmenko je naveo porodične razloge za svoju odluku.

"To je izbor. Neću da ulazim u porodične stvari, jer ne znamo šta se tamo dešava, tako da poštujem njegovu odluku", dodao je trener.

On je rekao da veruje da ce svaki igrač, sa izuzetkom Kuzmenka, nositi dres.Kuzmenko je najbolji strelac kluba ove sezone sa 37 golova na 73 utakmice.

Prethodno su ruski defanzivci Ivan Provorov iz Filadelfija flajersa i Ilja Ljubuškin iz Bafalo sejbersa, fudbaleri Florida Pantersa Erik i Mark Stal i golman San Hoze Šarksa, odbili da nose specijalne dresova sa simbolima podrške LGBT zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve