Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 11.09.2021.

14:45

Šef beloruskog hokeja podneo ostavku – pretio igračima zbog politike

Najviši zvaničnik hokeja na ledu u Belorusiji podneo je ostavku nakon što je suspendovan na pet godina jer je pretio igračima zbog njihovih političkih uverenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Šef beloruskog hokeja podneo ostavku – pretio igračima zbog politike
Foto: Profimedia

Beloruski hokejaški savez je prvobitno najavio da bi Dmitrij Baskov mogao da ostane ne mestu predsednika uprkos suspenziji koju mu je izrekla Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF).

Međutim, Baskov je saopštio da odstupa sa funkcije kako bi se izbegle eventualne dodatne sankcije Savezu. IIHF je presudila da je Baskov "zloupotrebio svoj položaj" pokušavajući da utiče na druge da podrže beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Istraga protiv njega je otkrila da je "pretio i diskriminisao beloruske sportiste zbog njihovog političkog mišljenja".

IIHF je ranije oduzeo Belorusiji domaćinstvo ovogodišnjeg Svetskog prvenstva za muškarce, nakon reakcije sponzora.

Međunarodna federacija hokeja na ledu je tada saopštila da je oduzela domaćinstvo Belorusiji zbog bezbednosnih rizika u vezi sa protestima protiv predsednika Aleksandra Lukašenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve