Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 08.07.2021.

08:30

Nepobedivi – Tampa odbranila titulu!

Tampa Bej Lajtning je posle pet utakmica pobedio Montreal Kanadijanse i postao NHL šampion po drugi put u nizu.

Izvor: SN

Autor: SN

Nepobedivi – Tampa odbranila titulu!
Foto: Profimedia

Tampa Bej je prošle godine u "bablu" uspeo da počisti konkurenciju i postane NHL šampion, a ove godine su samo potvrdili dominaciju.

U odlučujućem petom meču je Tampa pobedila Montreal sa 1:0, a strelac jedinog gola je bio Ros Kolton u drugoj trećini na asistenciju Savara.

"Ovaj tim će zauvek biti deo istorije", rekao je kapiten ekipe Stiven Samkos i objasnio da ekipu nije razbio izazov većih plata i manjka prostora u seleri kepu.

Andrej Vasilevski je još jednom pokazao da je vrhunski golman i sa 22 odbrane potpuno demoralisao Montreal. On je imenovan za MVP (Conn Smythe Trophy) i postao prvi golman kome je to pošlo za rukom još od 2012. godine.

Nikita Kučerov je rekao da bi Vasilevski bio MVP čitave lige da igra za tim sa većeg tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve