Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 06.06.2020.

19:45

"Govorili su mi: Ti si crnac, idi igraj košarku"

Mark Frejžer, kanadski hokejaš za "PlayersTribune" ispričao je kako je u prošlosti bio rasno zlostavljan.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Alex Trautwig/Getty Images

Rasizam je danas glavna tema u svetu, pa dobijamo mnoge potresne priče sportista koji su na ovaj ili onaj način doživeli neku neprijatnost.

Tridesettrogodišnji Mark Frejžer je hokejaš jamajčanskog porekla koji je rođen u Otavi u Kanadi, a njegov deda je prvi tamnoputi čovek koji je diplomirao na tamošnjem pravnom fakultetu.

Frejžer je u karijeri igrao za Nju Džerzi Devilse, Toronto Mejpl Lifse i Edmonton Ojlerse u NHL ligi, a trenutno je u nemačkom timu Šveninger Vajld Vings.

"Kada sam imao 14 godina jedan čovek sa tribina mi je vikao da se vratim u Afriku. Kada sam imao 17, rečeno mi je:' Ti si crnac, idi igraj košarku'. Znate, pre tri godine je jedan GM pitao kapitena NHL tima da li bi crnac narušio atmosferu u timu. Ove stvari nije lako spominjati", ispričao je Mark Frejžer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve