Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 21.03.2020.

18:11

"Ovo je surova realnost"

Svetski šampionat u hokeju na ledu odložen je zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Bruce Bennett/Getty Images

Svetska hokejaška organizacija je svakim danom otkazivala takmičenje po takmičenje, da bi na kraju bilo otkazano i Svetsko prvenstvo.

Svetska hokejaška federacija je vagala i tražila način da se šampionat ipak održi, ali su u subotu odlučili da donesu odluku da ga do daljnjeg odlože.

"Ovo je surova realnost sa kojom moramo da se suočimo i kojom je pogođena cela hokejaška porodica. Koronavirus je globalni problem koji zahteva velike napore vlada svih zemalja kako bi se zaustavilo širenje virusa. IIHF mora sa svoje strane da uradi sve što je može da podrži tu borbu. Moramo sport da stavimo na drugo mesto i pomognemo svima u borbi proiv širenja virusa", kaže predsednik Rene Fasel.

Videćemo šta će se desiti sa domaćinstvima za muške i ženske kvalifikacije i kada će se gradovima ista dodeliti, ipak te informacije nećemo imati do sledećeg sastanka kongresa Svetske hokejaške federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

27 d

U fokusu

Vidi sve