Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 21.01.2019.

16:02

Zlato mladih hokejaša Srbije za plasman u viši rang

Reprezentacija Srbije do 20 godina na superioran način osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Zlato mladih hokejaša Srbije za plasman u viši rang
Foto: Promo

Srpski hokejaši su u pet mečeva zabeležili isto toliko pobeda i sasvim zasluženo izborii plasman u viši rang, što je svakako veliki uspeh za naš hokej.

Na turniru u Zagrebu naša selekcija redom je pobeđivala Meksiko (6:1), Hrvatsku (4:1), Izrael (5:0), Belgiju (5:1) i u poslednjem odlučujućem meču reprezentaciju Holandije rezultatom 6:2 (2:1, 2:1, 2:0) za veliko slavlje.

Važnost utakmice kao da je sputala naše hokejaše na startu, što su Holanđani iskoristi da dođu do vođstva u sedmom minutu, a strelac je bio Sars. Međutim, naš tim je u tim trenucima pokazao veliku mentalnu snagu, ali i kvalitet koji poseduje.

Zaigrali su srpski "oklopnici" znatno angažovanije i samo dva minuta kasnije Srbija je uspela da izjednači, a strelac je bio Lazar Pejčić na asistenciju Dušana Grkovića. Isključenje Sarsa na pravi način iskoristio je Srđan Subotić koji je postigao gol, na asistenciju Mirka Đumića za vođstvo našeg tima u 19. minutu.

Ponovo je Srbija igrala odlično sa igračem više u drugoj trećini, pa su Marko Dragović u 31. i Mirko Đumić u 36. minutu pogađali mrežu kada smo imali brojčanu prednost na ledu. Holanđani su golom Ernesta Klema u 38. minutu smanjili na 4:2, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze vođstvo našeg tima.

Naša reprezentacija je golovima Subotića i Đumića u poslednjoj trećini meč rutinski privela kraju i na najbolji mogući način okončala učešće na šampionatu u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve