Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 18.01.2019.

19:15

Mladi hokejaši Srbije dominiraju u Zagrebu

Reprezentacija Srbije do 20 godina nastavila je sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupa koje se održava u Zagrebu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mladi hokejaši Srbije dominiraju u Zagrebu
Photo by Bruce Bennett/Getty Images

Posle trijumfa nad Meksikom (6:1) i Hrvatskom (4:1), srpski hokejaši upisali su i treći trijumf iz isto toliko utakmica. Izabranici našeg selektora Freda Perouna bez problema savladali su Izrael sa 5:0 (4:0, 0:0, 1:0) i tako još jednom pokazali da na ovom takmučenju imaju najveće moguće ambicije.

Srbija je fenomenalno odigrala prvu trećinu i već tada jasno stavila do znanja rivalu da u ovom meču neće imati šta da traži. Naša selekcija do vođstva je došla već posle samo 10 sekundi igre, a strelac je bio Sergej Ćurčić. Samo minut i po kasnije mreža reprezentacije Izraela se ponovo zatresla, a gol je postigao Petar Mirkov na asistenciju Vasilija Anđelkovića.

U furioznom ritmu igrali su srpski hokejaši na startu meča, snažno pritiskajući Izraelce koji nisu mogli da pariraju našoj veoma ofanzivnoj igri. Posledica svega toga bilo je vođstvo od 3:0 i to veću u 11. minutu, a strelac trećeg gola za Srbiju bio je Marko Dragović kome je asistirao Dušan Grković. Maestralna prva trećina hokejaša Srbije krunisana je još jednim golom u 16. minutu koji je posle odličnog dodavanja Vasilija Anđelkovića postigao Mateja Popović.

S obzirom da je pitanje pobednika praktično već bilo rešeno posle prvih 20 minuta u nastavku nije viđeno mnogo uzbeđanja, a konačan rezultat i tačku na sjajnu igru i ubedljivu pobedu selekcije Srbije stavio je još jednim golom Marko Dragović u 57. minutu.

Reprezentacija Srbije je prvoplasirani tim na tabeli i jedina reprezentacija koja posle tri kola ima maksimalan učinak. Naredni protivnik našim hokejašima je Belgija, a taj meč na programu je u subotu sa početkom u 13 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve