Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 16.01.2018.

23:55

Goleada Srbije za kraj

Reprezentacija Srbije do 20 godine pobedom je završila učešće na Svetskom juniorskom prvenstvu 2. divizije B grupa koje se ovih dana održavalo u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Goleada Srbije za kraj
Ivan Miladinovic

Naši hokejaši su u poslednjem, petom kolu ubedljivo savladali Tursku 7:1 i zauzeli drugo mesto pošto su Španci u odlučujućoj utakmici savladali Hrvatsku 3:1 i tako osvojili prvo mesto.

Ipak, treba istaći da je naša reprezentacija na ovom šampionatu predvođena selektorom Fredom Perounom pružila izvanredne paritje, pokazala veliki potencijal, zabeležila četiri pobede, ali je u meču sa Španijom, koji je izgubila posle penala, nedostajalo malo sreće.

Što se tiče duela sa Turskom, trijumf je overen u drugoj trećini koju su srpski hokejaši ubedljivo rešili u svoju korist sa čak 4:0.

Na ovom meču blistao je naš kapiten Luka Vukićević sa tri gola, a u strelce su se upisali još Grković, Đumić, Janković i Dragović. Srbija nije uspel da se izbori za plasman u viši rang.

Srbija - Turska 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)

Strelci za Srbiju: Vukićević ( u 1, 25. i 27. minutu), Grković (u 25. minutu), Đumić (u 36. minutu), Janković (u 47. minutu) i Dragović (u 59. minutu).

Strelac za Tursku: Kahraman (u 20. minutu)

Srbija: Mitić, Vasić, Španjević, M. Marković, Vukićević, Vojinović, Đumić, Pejčić, Zotović, Subotić, Grković, Kaštel, S. Marković, Stojsavljević, Anđelković, Dragović, Tarakan, Vučinić, Ješić, Janković, Filipović.

Turska: Kaja, Dili, K. Salt, Ulas, Kars, Tajgar, Bingol, Avči, Secer, Bakal, Elakas, Kizilkaja, Turan, Demirezen, Turan, Khraman, Setnurk, Gokcen, Ozmen, H. Salt.

Tabela: Španija 14, Srbija 13, Hrvatska 9, Belgija 3, Meksiko 3, Turska 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve