Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 10.01.2018.

23:50

Hokejaši Srbije bolji od Hrvatske na startu SP

Mladi hokejaši Srbije savladali su Hrvatsku 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) na startu šampoionata sveta dvivizije 2 grupe B.

Izvor: B92

Autor:B92

Hokejaši Srbije bolji od Hrvatske na startu SP
Foro: Savez hokeja na ledu

U čast velike pobede Srbije, himna Bože pravde odzvanjalo je u ledenoj dvorani Pionir na kraju prvog dana Svetskog prvenstva Druge divizije, grupe B.

Bila je to sjajna premijera. Krcate tribine, sjajno navijanje, odlična hokej i slavlje Srbije.

Naš državni tim je do poslednje trećine bio u minusu, ali je pokazao klasu, karakter i golovima najboljeg igrača meča Sergeja Ćurčića i Vukićevića napravio preokret i na najbolji mogući način započela turnir.

Da će tako biti, bilo je jasno od samog početka. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina koje su bile gotovo ispunjene do poslednjeg mesta u Ledenoj dvorani Pionir, hokejaši Srbije su odlično ušli u meč, vršili pritisak i to krunisali golom već u trećem minuta Srđana Subotića.

Hrvati su odmah uzvratili, počeli da napadaju agresivnije, i već u petom, a odmah zatim i u šestom minutu stigli do dve odlične šanse.

Međutim, golman Mitić je imao nekoliko dobrih odbrana. Srbija je imala stopostotnu šansu da povede sa 2:0 , ali je Španjević propustio priliku da postigne pogodak. U 18. minutu, napadi Hrvata bili su krunisani golom Kamarića.

Na startu druge trećine, Srbija je ostala sa igračem manje, što je Hrvatska iskoristila i golom Canića u 22. minutu povela sa 2:1. Poslednji period bolje su otvorili Srbi.

Agresivan napad je dao ploda i već u minutu Segej Ćurčić je domaću selekciju doveo do izjednačenja - 2:2. Srbija je i u nastavku bila agresivnija, vršila veliki pritisak i to krunisala golom Vukićevića. Bilo je to dovoljano za veliko slavlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve