Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 20.01.2014.

04:21

Bob s Jamajke ponovo na ZOI?

Bob tim Jamajke uveren je da će se kvalifikovati za Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jamajčani su debitovali na ZOI 1988. godine u Kalgariju, a to olimpijsko čudo proslavilo je legendarni film "Cool Runnings".

Poslednje učešće Jamajčani su imali 2002. godine u Solt Lejk Sitiju, nakon koga su propustili Igre 2006. u Torinu i 2010. u Vankuveru.

"Nismo imali Olimpijski tim nekoliko godina i to je otvorilo oči naciji. Učešće u Sočiju bi mnogo značilo Jamajci, ponovo bi pisali istoriju", rekao je kapiten tima Vinston Vots.

U Rusiji će se takmičiti 30 ekipa, a iako su tek 39. po rezultatima, Jamajčani su samo jedno mesto od učešća. Šansu su dobili jer su uklonjene selekcije koje su imale drugi tim.

Ispred njih je još samo druga posada Holandije koja nije uspela da pronađe rešenje sa svojim Olimpijskim komitetom. Kvalifikacije za ZIO se završavaju u nedelju, ali se na tviteru već pojavila potvrda Jamajčana da su se kvalifikovali.

Druga velika prepreka za ovaj egzotični olimpijski tim je novac. Jamajčani su pokrenuli akciju doniranja, skupili su više od 10.000 dolara, ali im je prema rečima kapitena tima potrebno bar 40.000$.

"Uveren sam da ćemo učestvovati. Nije jeftino. Potreban nam je novac za put i nove bobove jer ne možemo na OI sa samo jednim", rekao je Vots koji je istakao da je uložio oko 100.000 dolara sopstvenog novca u kvalifikacionu kampanju.

Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju 7. februara, a Srbija će imati svog predstavnika u bobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve