Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 14.12.2018.

16:35

Ruski biatlonci pod istragom zbog dopinga, reagovala Moskva

Austrijska policija je bila u prostorijama ruskog biatlon tima u Salcburgu u sklopu istrage o dopingu, saopštila je Međunarodna biatlon federacija (IBU).

Izvor: B92

Autor:B92

Ruski biatlonci pod istragom zbog dopinga, reagovala Moskva
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Ruski biatlon tim je u Austriji povodom trke Svetskog kupa.

Potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova izjavila je u Moskvi da je policijska akcija protiv ruskog tima izgledala "divlje", i da je Ambasada u Beču zatražila objašnjenje austrijskih vlasti.

IBU je saopštenje o akciji policije dobila od austrijskog tužioca za prestupe u finansijama i korupciju.

Austrijske vlasti vode istragu protiv petorica zvaničnika ruskog biatlon tima zbog "zloubotrebe nedozvoljenih supstanci ili metoda u svrhu dopinga".

"Vodi se i istraga protiv petorice ruskih sportista zbog zloupotrebe nedozvoljenih supstanci na Svetskom prvenstvu 2017. godine u Hohfilcenu", prenela je IBU iz saopštenja austrijskog tužioca.

Advokat ruskog uzbunjivača Grigorija Rodčenkova koji prati doping, ranije ove godine je austrijskoj policiji izneo podatke o potencijalnoj prevari ruskog biatlon tima na ZOI 2014. godine.

Olimpijski šampion Anton Šipulin, koji je na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju osvojio zlatne medalje rekao je da se nikada nije dopingovao i da je "ljut i besan zbog lova na veštice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve