Nova vest
Tenis

Petak, 08.07.2022.

13:20

Koreča: Nadal ne bi imao šanse protiv Kirjosa ili Novaka

Bivši španski teniser Aleks Koreča izjavio je da je Rafael Nadal doneo dobru odluku da odustane od polufinala Vimbldona.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Koreča: Nadal ne bi imao šanse protiv Kirjosa ili Novaka
Foto: Profimedia

Koreča je rekao da Nadal koji je povređen "ne bi imao šanse" protiv Australijanca Nika Kirjosa ili u eventualnom finalu protiv Novaka Ðokovića.

"Šteta je, iskreno, što je Nadal odustao. Ali, iskreno, očekivao sam to. Borio se jako protiv Tejlora Frica, ali je verovatno shvatio da ne može da bude na vrhunskom nivou i da povređen nema šanse da pobedi Kirjosa u polufinalu i kasnije Ðokovića u eventualnom finalu", rekao je Koreča za Eurosport.

Španac je istakao da je za Nadala sada najvažnije da se odmori i oporavi od povrede trbušnog mišića.

"Znam da je odluka da odustane za njega bila veoma teška. Verujem da je za njega sada najvažnije da se oporavi. Tri ili četiri meseca van terena i turnira bilo bi veoma razočaravajuće za njegov um i ciljeve ove godine", izjavio je Koreča, čiji je najveći uspeh na ATP listi bilo drugo mesto iz 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve