Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.07.2022.

17:00

Đoković: Volim sam to da radim

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o načinu na koji voli da skautira naredne rivale.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković: Volim sam to da radim
AP Photo/Alberto Pežali

Đoković se trenutno nalazi u polufinalu Vimbldona, na kojem brani titulu, a naredni rival mu je Britanac Kemron Nori, u petak.

Novak vreme u Londonu provodi sa porodicom, igra i mečeve, ali vremena za skauting uvek mora da ima.

"Gledam ono što uspem da pogledam, zato što se trudim da provodim vreme sa decom kada ne igram. Uhvatim tu i tamo neke gemove, po neki set Nadala, Kirjos protiv Cicipasa pre neko veče, i tako...", rekao je Đoković srpskim novinarima u Londonu.

Ulogu u "skautingu" ima i sin Stefan.

"Gledam mečeve, naravno, sve je nekako u znaku tenisa i u našoj kući. Stefan stalno traži daljinski da upali televizor, a mi gledamo da ne palimo televizor, da ne bude stalno upaljen, ali on insistira... Ponekad gledamo zajedno, interesantno mi je njega posmatrati kako on gleda i šta komentariše, šta pita...", dodaje šestostruki osvajač Vimbldona.

Iako oko sebe ima tim stručnjaka, često voli da analizu narednog rivala odradi sam.

"Radimo skauting, naravno. Obično volim sam to da radim ili sa trenerom. Sa Goranom pričamo o tome šta je dobro, a šta nije za narednog protivnika, pa kako taj protivnik igra... Obično uzmem neki snimak prethodnog meča, pa to analiziram na taj način. Volim sam to da radim", objasnio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve