Nova vest
Tenis

Utorak, 05.07.2022.

23:24

Đoković se prisetio Kobija Brajanta i otkrio šta je rekao svom odrazu u ogledalu

Srpski teniser Novak Đoković otkrio je posle velikog preokreta u četvrtfinalu Vimbldona da je na pauzi razgovarao sa sobom u ogledalu.

Izvor:

Autor:

Đoković se prisetio Kobija Brajanta i otkrio šta je rekao svom odrazu u ogledalu
Foto: Profimedia

Treći teniser sveta je imao zaostatak od dva seta protiv Janika Sinera, a sada je poznato šta je govorio svom odrazu.

"Možeš ti to. Veruj u sebe. Sada je trenutak. Zaboravi na ono što se dogodilo. Počinje novi meč. Idemo, majstore", rekao je Đoković za "Sport Klub."

Prisetio se i preminulog nekadašnjeg košarkaša Kobija Brajanta.

"Neko koga sam mnogo voleo i poštovao, Kobi Brajant i njegov čuveni "Mamba mentaliti", on je često pričao u tome. Nešto univerzalno što nas spaja u svim sportovima je mentalni momenat gde ti moraš sebe da ubediš da možeš i moraš bolje. Da si pozitivan i da sebe izvučeš iz te situacije i iz ponora u kom si se našao. To je verovatno još više izraženo u individualnom sportu. U timskim sportovima postoji neko ko može da te podigne i podrži. Ja imam svoj tim, ali koučing je zabranjen, tako da ja sam moram da nađem rešenje i da se izvadim iz te situacije", dodao je srpski as.

Verovao je da će mu se reči upućene ispred ogledala isplatiti.

"Na engleskom postoji izreka "fake it till you make it" (pretvaraj se dok to ne postigneš), i koliko god neprirodno i veštački meni izgledalo dok sam se gledao u ogledalo i izgovarao te stvari, znao sam da to ima svoju snagu i vibraciju, i da će da se isplati. Činjenica da sam bio u tim situacijama mnogo puta mi je dala još više poverenja u to što sam radio da će uroditi plodom. Naravno, to nije garancija da će uvek da se dogodi, ali imaš bolju šansu", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve