Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.07.2022.

17:49

Povređeni Kirjos kroz pet setova do četvrtfinala VIDEO

Nik Kirjos plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad mladim Brendonom Nakašimom posle pet setova.

Izvor: SS

Autor: SS

Povređeni Kirjos kroz pet setova do četvrtfinala VIDEO
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Meč je trajao tri sata i 10 minuta i završen je rezultatom 3:2 (4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2).

Nik Kirjos je ponovo igrao u svom stilu, brzo i atraktivno, ali mu je problem pravila povreda ramena zbog koje je u jednom momentu drugog seta tražio medicinski tajm-aut.

Njegov govor tela i lica nije ukazivao na dobre znake, ali je uspeo nakon toga da osvoji drugi set u neizvesnom taj-brejku.

U trećem je potpuno poklekao nakon izgubljenog brejka u sedmom gemu, pa je u završnici praktično predao gemove i četvrti set rivalu.

Međutim, u petom je ponovo počeo da melje rivala ritmom, Nakašima se nije najbolje snašao i vrlo brzo je meč bio završen.

U borbi za polufinale Australijanac će imati ulogu blagog favorita (što kod njega ništa ne mora da znači), jer će igrati protiv Kristijana Garina.

Čileanac je, takođe u pet setova, eliminisao Aleksa De Minora rezultatom 3:2 (2:6, 5:7, 7:6, 6:4, 7:6).

Bolje plasirani Australijanac je imao 2:0 u setovima, ali je Garin uspeo to da preokrene i da u "super taj-brejku" petog seta rezultatom 10:6 se plasira u prvo četvrtfinale grend slema u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve