Nova vest
Tenis

Petak, 01.07.2022.

13:00

Vilander hvali Nadala

Rafael Nadal je u trećem kolu Vimbldona gde ga u subotu očekuje meč sa Lorencom Sonegom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vilander hvali Nadala
Foto: Profimedia/The Times/News Licensing

Pobednik Australijan opena i Rolan Garosa je u drugom kolu savladao Litvanca Rikardasa Berankisa, 6:4, 6:4, 4:6, 6:3 i prikazao nešto ubedljiviju igru nego na startu.

To mu je bila 307. grend slem pobeda, ostao je na putu ka 23. slemu, a posle meča, Mats Vilander je pohvalio španskog igrača.

"Ima 36 godina, nosi traku na mišiću abdomena, ima problema sa stopalom. Mislim d aje za njega dobro kada dođe do pauze zbog kiše, kako bi mogao da izađe i odigra ovako dobro i pobeđuje na za njega najverovatnije najgoroj podlozi iz mnogo razloga, čak iako je osvojio više Vimbldona nego Australijan opena", kaže Vilander.

Šveđanin upozorava da je ovo vrlo "kliska" podloga za favorite.

"Travnati tereni na neki način daju šansu za te nižerangirane igrače. Mislim da veruju da imaju malu šansu da na njoj pobede čak i one najbolje svih vremena", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve