Nova vest
Tenis

Sreda, 29.06.2022.

09:05

Mekinro: Novak i Rafa imaju potpuno različit pristup

Novak Đoković i Rafael Nadal glavni su favoriti za vimbldonsku titulu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mekinro: Novak i Rafa imaju potpuno različit pristup
Foto: Profimedia

Veliki rivali mogli bi da se ove godine sastanu jedno u finalu, a bio bi to njihov jubilarni 60. meč.

Uz to, španski teniser pokušava da ove sezone osvoji kalendarski grend slem, dok Đoković ima nameru da osvajanjem 21. titule smanji zaostatak za Rafom za jednu titulu (22-21).

Trka za nezvaničnu titulu GOAT, kako se to kaže u teniskim krugovima, jedna je od glavnih tema i na Vimbldonu, ali Džon Mekinro smatra da se Novak i Rafa sasvim različito odnose prema tome.

"Oni imaju potpuno suprotan pristup. Đoković priča otvoreno o tome kako želi da ima najviše grend slem titula, dok se Nadal ponaša kako da se ništa ne dešava, osim što izlazi na teren i daje maksimu u svakom poenu i meču", kaže Mekinro za BBC.

Bivši broj jedan svetskog tenisa kaže da je uzbudljivo pratiti njihovu trku.

"Čini se da je obojici išlo prilično dobro ako se gleda njihov istorijski učinak i koliko slemova imaju, tako da što god vas čini srećnim i izvlači ono najbolje iz vas, to bi trebalo i da radite. Pretpostavljam sa se Rafini protivnici ponekad umore kada čuju kako kaže 'nisa osećao stopalo'. Delovao je prilično dobro na Rolan Garosu i odjednom, uradio je još jednu proceduru za koju ne znam ni kako se zove. Šta god to bilo, čini se da se oseća vrlo dobro i da ne oseća bol, tako da je to neverovatno. Takođe sam srećan i što Novak i on imaju različite stavove", poručio je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve