Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2022.

17:40

Đoković: 'Ajmo do 100

Srspki teniser Novak Đoković smatra da je nekoliko poena odlučilo meč protiv Sunvu Kvona.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: 'Ajmo do 100
EPA-EFE/ANDY RAIN

On je posle malo manje od dva i po časa igre savladao Korejca rezultatom 3-1 u setovima.

"Dobar dan svima, hvala sto ste došli. Rekao sam ovo par puta već ,ovaj teren je poseban za mene i uvek sam sanjao da ovde pobeđujem. Svi snovi su mi se otvariliovde i stvarno mi je čast i privilegija da opt igram na Centralnom terenu", rekao je Đoković posle meča i dodao:

"Čestitam Kvonu što je igrao stvarno baš kvalitetno. Nisam igrao ripremne mečeve pred Vimbldon i normalno je osećati se ovako na početku, posebno protiv nekoga kao što je Kvon kojeg nisam mogao lako da probijem. Bilo mi je teško da preuzmem kontrolu meča, ali servis mi je stvarno pomogao. Da mi je u trećem setu uzeo servis moglo je da bude baš drugačije, tako je u tenisu, jedan ili dva poena mogu da promene sve."

Đoković ima najmanje po 80 pobeda na svakom Grend slemu, što nikom do sada nije pošlo za rukom.

"Ovaj sport mi je dao sve. Volim ovaj sport celim srcem i posvećen sam njemu. Naravno, više nisam jedan od klinaca, ali ljubav prema ovom sportu je i dalje u meni. U ovom trenutku karijere trudim se da igram najbolji tenis na Slemovima. Sada kqd smo došli na 80, ajmo i do 100", zaključio je Novak.

Naredni rival biće mu bolji iz duela Kokinakis – Majhšak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve