Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2022.

09:45

Ana: Najlepše sećanje na Vimbldon? Polufinale!

Ana Ivanović, nekada najbolja igračica sveta, pre 15 godina je igrala polufinale Vimbldona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ana: Najlepše sećanje na Vimbldon? Polufinale!
Foto: Profimedia

To je bio njen najbolji rezultat na grend slemu u Londonu, a na putu ka finalu zaustavila je kasnija šampionka, Venus Vilijams.

Ana se povukla 2016. godine, a u intervjuu za Ubitenis, osvrnula se na te dane kada je igrala na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu.

"Moje najlepše sećanje na Vimbldon je plasman u polufinale. To je definitivno bila posebna godina za mene. Takođe, sećam se jednog veoma uzbudljivog meča protiv Nađe Petrove, imali smo čak sedam prekida zbog kiše, i igrali smo od 11 ujutru do 19 časova i uspele nekako da završimo. To je bilo jedinstveno iskustvo i nešto što ću uvek pamtiti", kaže Ana.

Nekada je Ana vodila velike bitke i sa Serenom Vilijams koja, iako je šest godina starija od Ivanovićeve, i dalje igra.

Amerikanka se posle duže pauze zbog povrede, konačno vraća na teren.

"Neverovatno je ponovo videti Serenu, znam koliko voli da igra na travi. Zaista joj se divim zbog svega što je postigla i da se i dalje takmiči na visokom nivou. Igrati sa 40 godina, to je neverovatno. Baš me zanima da vidim kako će igrati ove godine".

Što se tiče nje same, ne planira da se vrati na teren.

"Lično, da se vratim takmičarskom sportu, to nije moguće. Ne vidim sebe kako idem u tom pravcu. Imam druge snove i vizije, neke druge stvari koje želim da ostvarim, da vratim nešto društvu", dodala je Ivanovićeva.

Pohvalila je igru Ige Švjontek, najbolje igračice sveta.

"Mislim da Iga igra izuzetno dobro, a takođe je i veoma staložena, što je važno u tenisu, jer mentalna snaga igra ključnu ulogu. Serena Vilijems i Ons Žaber takođe imaju šanse. Pogotovo Žaberova koja koristi mnogo drop-šotova protiv kojih je teško igrati. Tu je i Anđelik Кerber koja je ranije osvojila Vimbldon", prognozira Ana.

Nije zaobišla ni muški turnir i starog prijatelja, Novaka Đokovića.

"Novak i Rafa igraju jako dobro. Mislim da Novak više uživa u igranju na travi nego Rafa, a i brani titulu. Osim njih, trenutno ima mnogo interesantnih igrača i uvek kažem da novi teniseri koji dolaze mogu da iznenade velikane, naročito u ranoj fazi turnira. Igrači poput Novaka i Rafe crpe snagu iz iskustva kako idu dublje u turnir, tako da je mlađim igračima teže da ih izbace u polufinalu ili finalu, posebno kada se igra u tri dobijena seta", zaključila je Ana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve