San se nastavlja – 103. igračica sveta u polufinalu Vimbldona

Nemačka teniserka Tatjana Marija prva se plasirala u polufinale Vimbldona.

Izvor:

Utorak, 05.07.2022.

16:32

San se nastavlja – 103. igračica sveta u polufinalu Vimbldona
Foto: Profimedia

Ova 103. igračica sveta je bila bolja od šest pozicija bolje plasirane Jul Niemajer rezultatom 2:1. Po setovima je bilo 4:6, 6:2, 7:5 za dva sata i 20 minuta igre.

Marija ima 34 godine i dvoje dece, ali je to nije sprečilo da pre ovog meča izbaci petoplasiranu Mariju Sakari, kao i 17. igračicu sveta Jelenu Ostapenko. Grkinju je savladala sa nulom, ali nije bilo baš tako lako s obzirom na to da je Sakari imala priliku u drugom setu da se vrati kada je vodila 5.2

Još neizvesnije je bilo protiv letonske teniserke koja je imala dve meč lopte u drugom setu, a potom i brejk prednosti u odlučujućem. To nije bilo dovoljno, kao što ni Sorani Kirstei u drugom kolu protiv nemačke teniserke kada je vodila sa 0:3 u odlučujućem setu.

Slično je bilo i na ovom meču. Njena sunarodnica je bolje otvorila meč i osvojila prvi set, usledio je brz odgovor Marije u drugom, ali Nimajerova je u trećem setu imala prednost brejka na 2:4. Ubrzo je stečena prednost proćerdana, a potom je i čitav meč ispustila na sopstevni servis novim brejkom Marije.

Ona će u polufinalu igrati sa boljom iz duela Marije Buzkove i Ons Džabur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: