Đoković o Međedoviću: Ako to zaista želi...

Novak Đoković je posle pobede u četvrtom kolu Vimbldona govorio i o Hamadu Međedoviću.

Izvor: LN

Ponedeljak, 04.07.2022.

17:00

Đoković o Međedoviću: Ako to zaista želi...
BETAPHOTO / REPRESENT COMMUNICATIONS / Marko Djokovic / Starsport.rs / MO

Đoković je prošao u četvrtfinale turnira pobedom nad Holanđaninom Timom van Rajthovenom u četiri seta.

Jedno od pitanja na srpskom delu medijske konferencije u Londonu bilo je vezano i za Hamada Međedovića, mladog srpskog tenisera, koji je u nedelju u Ludenšajdu osvojio prvu čelendžer titulu u karijeri.

"Da, Hamad, fenomenalno – prava dominacija da iz kvalifikacija osvoji svoj prvi čelendžer i pobedi sa 6:1, 6:2 u finalu. Veliki rezultat za njega, na kome sam mu odmah čestitao u poruci. Od sledeće nedelje će biti dvesta sedamdeset i neki, što puno znači. On je mlad, i u tom drugom nivou profesionalnog tenisa – između fjučersa i 250-ica – zaglavljeno je dosta igrača. Imam puno prijatelja koji igraju na tom nivou i teško im je da ga prevaziđu. On je ovim rezultatima došao na poziciju na rang listi gde bi skokom od nekih 30-tak mesta mogao da igra kvalifikacije za grend slemove – Australiju, pa možda i naredni US open, u zavisnosti kada je rok za prijavu", izjavio je Đoković. Međedović je u finalu Ludenšajda savladao Džidžena Dženga sa 2-0, a prethodno je eliminisao Zimu, Krumiha, Saška, Horanskog, Čekinata i Đarija, na putu od kvalifikacija do titule izgubivši samo jedan set.

"On zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Hamadova radna etika se puno promenila. On trenira u okviru našeg sistema centra na Doćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike i, kao što smo mu govorili, sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. On je sada zaista pokazao pozitivnu promenu i veliku transformaciju u poslednjem periodu",
rekao je Novak i podvukao:

"Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u Top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega – i za sada sve ide kako treba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: