Mlada nada Hrvatske za B92.net: Kad kažem tenis, zamislim Federera

Mladi hrvatski teniser Matej Dodig govorio je za B92.net o svojim idolima, ali i utiscima sa prvog Vimbldona.

Izvor: Luka Nikoliæ

Nedelja, 03.07.2022.

20:00

Default images

Talentovani 16-godišnji hrvatski igrač je u prvom kolu juniorskog Vimbldona izgubio od Španca Pedra Rodenjasa rezultatom 2-0 u setovima (6:4, 6:4).

Nažalost, Matej je u meč ušao sa manjom povredom i nije mogao da pruži maksimalni otpor, pa je brzo završio učešće. Ipak, utisci su pozitivni.

"Osećaj je kao da sanjam. To je sve što sam želeo, a sada treba samo da nastavim dalje", rekao je Matej Dodig za B92.net.

Matej se trenutno nalazi na 45. mestu ITF juniorske rang liste, a sarađuje sa legendom Hrvatskog tenisa Ivanom Ljubičićem i trenerom Lukom Cvetkovićem.

"Cilj mi je da dobro treniram. Sada sam kod Ljubičića na akademiji, imam super tim oko sebe. Planiram da uskoro počnem da igram seniorske turnire i juniorske grend slemove. Cilj mi je da stalno napredujem". Mladog hrvatskog tenisera smo, očekivano, pitali o teniskim idolima.

"Najveći idol mi je uvek bio Rodžer Federer, a sada ga ove godine prvi put nema na Vimbldonu... Ali, barem mogu da gledam i Nadala, Đokovića i ostale superzvezde", rekao je Dodig za B92.net i objasnio svoj stav:

"Pa, ne znam... Kad kažem tenis, zamislim Federera kako igra. Oduvek mi je on bio pojam tenisa".

Ipak, svoju igru ne zasniva na Rodžerovoj.

"Baš bih voleo da igram kao Alkaras. On se samo odjednom probio i baš mi se sviđa njegov stil igre. Hteo bih igrati kao on".


Za kraj, morali smo da ga pitamo da li je u srodstvu sa čuvenim Ivanom Dodigom, višestrukim Grend slem šampionom.

"Dobri smo prijatelji, ali mislim da nismo u rodu. Mada, moj deda je iz isto tamo iz Međugorja, tako da... Možda neki dalji rod", zaključio je Dodig razgovor za B92.net.

Luka Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: