Kako mi je Kirjos uništio veče

Čim sam saznao da će Nik Kirjos igrati sa Stefanosom Cicipasom u trećem kolu Vimbldona, znao sam da je to nešto što ne sme da se propusti.

Izvor: Luka Nikoliæ

Nedelja, 03.07.2022.

18:00

Kako mi je Kirjos uništio veče
Foto: Profimedia

Znao sam, kao i svako ko je ikada gledao tenis, da je u pitanju spektakl.

Ako ni zbog čega, zbog šoua koji Kirjos svaki put priredi, ali i zbog određene doze netrpeljivosti koju ima sa lako iznerviranim Cicipasom.

Znao sam da će biti i pomama za ulaznicama, odnosno posebnim narukvicama koje novinari na Vimbldonu moraju da uzmu kako bi gledali mečeve na Centralnom terenu i Terenu 1.

Znao sam da ću i u to vreme imati, kao i svakog dana, dosta obaveza sa intervjuima, konferencijama, blogovima i ostalim grend slemovskim poslasticama.

Sve sam to znao, ali...

Novinarska narukvica može da se zatraži pola sata pred prvi meč na pomenutim terenima, ili neposredno nakon završetka prethodnog duela.

Ja to, naravno, nisam uradio – jer sam bio gladan. Ali, baš gladan. Sa Ozmom sam otišao da jedem, gledali smo meč u kantini, da bi nas u jednom trenutku pronašao Miodrag i upitao da li hoćemo "na Kirjosa".

"Samo ima lista za čekanje...", glasila je začkoljica.

Lista za čekanje brojala je 15 ljudi u tom trenutku. Isto toliko ih je bilo i pola sata, sat i sat i po vremena kasnije.

Da bi neko ušao na Teren 1 za ludnicu Grka i Australijanca sa liste za čekanje, prvo neko od pripadnika medija mora da sa istog izađe. A, ako ste ispratili šta se sve dešavalo na tom meču – da li mislite da je neko bio dovoljno nenormalan da to uradi?

Kasnije mi je raspoloženje popravilo i to što sam shvatio da svakako verovatno ne bih mogao da uđem na taj meč, pošto prioritet imaju novinari iz zemalja igrača koji nastupaju, odnosno Grci i Australijanci, a onda, siguran sam, "ulaznice" dobijaju oni iza kojih stoje malo veće, svetske medijske kuće. Kirjos mi nije samo zato "uništio veče". Meni, pored, naravno, mučenog Cicipasa.

Smenu, ako se raditi po ceo dan tako može nazvati, završio sam nedugo nakon što su i Nik i Rafael Nadal, koji je eliminisao Sonega u tri seta, završili svoje mečeve.

Na to u prvi mah nisam obratio pažnju, ali sam brzo shvatio šta se dešava kada sam izašao iz kompleksa i zaputio se do stanice metroa koja me vodi nadomak kuće u kojoj sam smešten.

Poplava ljudi. Ne gužva, nego poplava. Osetio sam se kao glavni glumac u jednom od onih filmova kada u velikom gradu krene panika zbog invazije vanzemaljaca, pa si pošto-poto pokušavaju da pobegnu, ali niko ne može nigde da prođe jer svi jure na isto mesto.

To mesto je bila stanica "Sautfilds" koja je glavna metro stanica za dolazak i odlazak sa Vimbldona, a do nje sam na kraju, nekako, došao.

Jučerašnji dan se, dakle, može opisati vrlo jednostavno.

Kakav danak neiskustvu!

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: