Oči Hrvatske su uprte u nju, a za B92.net kaže: "Je l' idemo po titulu? Uvek!"

Hrvatska teniserka Petra Martić za B92.net je analizirala utiske posle plasmana u četvrto kolo Vimbldona.

Izvor: Luka Nikoliæ

Subota, 02.07.2022.

21:00

Oči Hrvatske su uprte u nju, a za B92.net kaže:
Foto: Profimedia

Martićeva je ostvarila i treću pobedu bez izgubljenog seta u nizu, sada protiv Amerikanke Džesike Pegule sa 6:2, 7:6.

Prvi servis je danas, kao i u većini mečeva, bio ključan za Martićevu. U prvom setu je briljirala sa početnim udarcem, dok je i u drugom bila dobra, ali uz oscilacije.

"Sredinom drugog seta, posle toga prvi servis više nije postojao, a ona je počela bolje da igra, tako da se stvorilo malo problema. Nakon što me je brejknula u drugom setu, jedini cilj sam imala je doći do taj-brejka i onda zatvoriti, jer dobra igram, dobro se osećam u njima", izjavila je Martićeva za B92.net.

Martićevu smo pitali da nam objasni šta je bila glavna razila u igri protivnice.

"Malo je promenila poziciju, ušla je malo bliže na osnovnoj liniji sa riternom. Mislim da je to uradila jer nije znala šta da radi, kako da riternira. Vizuelno mi je bilo malo drugačije, bilo je i vetra i ritam se poremetio. Ne treba puno u tenisu da se to dogodi. Ja sam pokušala malo više igrati drugog servisa, to me je izvuklo i u drugom kolu, pošto me prvi baš ne služi najbolje. Bilo je dovoljno. Kada je vreme suvo, onda drugi servis malo više odskače, tako da možeš da se izvučeš ako te prvi servis ne služi".

Šta to čini da se Petra dobro oseća u taj-brejkovima? Laslo Đere ih je, na primer, izgubio 16 u nizu...

"Ako dobro serviraš, to je jako velika prednost u taj-brejku generalno. Bez obzira na tih par gemova kada nisam servirala, ali na 6:5 sam se samo koncentrisala na to da pronađem ritam na servisu za taj-brejk. Cure to stvarno ne vole, pošto se većina njih ne oslanja na servis, pa to najviše napravi razliku", objasnila je Petra, koja je jedina preostala predstavnica Hrvatske u singlu Vimbldona. Pegula je prethodno izbacila Donu Vekić, pa smo pred ovaj meč Petru pitali da li će se savetovati sa sunarodnicom oko taktike.

"Nismo se čule na kraju. Rekli da smo igrali pet puta, da sam četiri puta dobila što nisam ni znala, pa rekoh... Šta ima da pitam...".


Tridesetjednogodišnja Splićanka je u prethodnom razgovoru za B92.net otkrila da ne gleda žreb dalje od naredne protivnice, ali je odmah posle meča znala da igra protiv Elene Ribakine.

"Napisao mi je prijatelj poruku. Tako obično saznam",
rekla je Martićeva i nastavila:

"Nismo dosta dugo igrale. Ona je dosta opasna, dosta agresivno igra, dobro servira... Jako dobar igrač, kako god okreneš, nema sad neku preveliku rupu. U drugoj nedelji ne možeš očekivati da ćeš igrati protiv nekog ko ne zna da igra tenis, tako da će, sigurno, biti težak meč. Ako zadržim formu od danas mislim da imam šansu".

Za kraj smo je pitali jedno prosto pitanje – da li ide po titulu?

"Uvek", kratko i jasno je odgovorila Petra Martić za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: