Đoković rekao šta misli o Srbinu koji je promenio državljanstvo

Novak Đoković je prokomentarisao odluku mladog igrača Marka Topa da promeni državljanstvo i pređe da igra za Nemačku.

Izvor: LN

Subota, 02.07.2022.

16:45

Đoković rekao šta misli o Srbinu koji je promenio državljanstvo
foto: Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Topo je rođen u Minhenu, ali je pre četiri godine na svoju želju počeo da igra za Srbiju.

Neko vreme je trenirao u Beogradu, dobio je specijalnu pozivnicu za Srbija open, a imao je i razgovore upravo sa Đokovićem, koji je izjavio da od Topa očekuje velike stvari.

Na kraju je Srbija, ipak, ostala bez talentovanog igrača, koji trenutno ima 18 godina i zauzima 629. poziciju na ATP rang listi.

"Razmenili smo neke poruke, trebali smo da pričamo, pitao me je za određene savete psihološke prirode. Nismo se videli i čuli dva meseca, video sam u međuvremenu da je promenio državljanstvo i jako mi je žao zbog toga", izjavio je Đoković.

Pročitajte još Marko Topo napravio senzaciju u Minhenu

Novak je podsetio na situaciju koju je sam imao, kada je dobio ponudu da uzme državljanstvo Velike Britanije i zaigra za tu reprezentaciju.

"Ja to ne ohrabrujem nikoga da radi jer sam i sam bio u toj poziciji. Ali razumem da svako ima neki svoj put, rođen je u Nemačkoj, tamo je odrastao, tamo i živi. Sa te strane ima logike što je to uradio i za njega smatra da je bolje za razvoj, za trening i nekih prilika koje može imati nego naš teniser. Poštujem to, ali to nije nešto što ja podržavam. Žao mi je zato što je Marko dobar momak koji ima potencijal, kvalitet, Srbija je sigurno je izgubila jednog tenisera koji ima potencijal da postane jako uspešan, ali dobro šta je tu je", rekao je Novak i zaključio:

"To je njegova odluka zato stvari moraju malo bolje da se vode na državnom nivou, da bi se takve stvari izbegle. Treba postaviti temelje sistema koji može da podrži sve naše tenisere i teniserke i da ih iznedri u velike visine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: