Rapsodija Đokovića i šetnja do trećeg kola

Srpski teniser Novak Đoković bez ikakvih problema se plasirao u treće kolo Vimbldona, savladavši Tanasija Kokinakisa rezultatom 6:1, 6:4, 6:2.

Izvor: SN/MT

Sreda, 29.06.2022.

13:30

Rapsodija Đokovića i šetnja do trećeg kola
EPA-EFE/NEIL HALL

Novak je u ovom meču delovao dosta sigurnije nego u uvodnom protiv Sunvu Kvona, kada je izgubio jedan set.

Bio je raspoložen za igru na Centralnom terenu, a navijači su mogli samo da uživaju u "plesu" šestostrukog osvajača ovog turnira.

Autoritativno je krenuo u ovaj susret, drugi međusobni inače, a na taj način ga je i završio.

Kokinakis je kakav-takav otpor pružao samo u drugom setu, ali činjenica da je prvu brejk loptu imao u gemu u kojem je Novak servirao za meč, dovoljno govori koliko je bio daleko od bilo kakvog iznenađenja.

Novak će u trećoj rundi igrati protiv Miomira Kecmanovića, koji je bio bolji od Alehandra Tabila posle četiri seta.
Meč je počeo loše po Kokinakisa, pošto mu je žica na reketu pukla posle samo četiri udarca i bio je primoran da uzme novi.

Kao da ga je to poremetilo, pošto je u čitavom prvom setu udarao katastrofalno i delovalo je da je više puta loptica bila u autu nego u polju Novaka Đokovića.

Đoković je, s druge strane, igrao veoma dobro. Dominaciju je uspostavio već u prvoj polovini seta i samo nastavio na krilima odlične igre za ogromnih 6:1.

Drugi set je Kokinakis počeo osvojenim gemom bez izgubljenog poena i sve je delovalo bolje po njega, da bi usledio oštar odgovor Novaka Đokovića.

Prvo servis gem na isti način, a onda i brejk posle male drame na đusu i bez problema srpski teniser stiže do 3:1.
Razmene su bile u tim trenucima znatno jačeg tempa, delovao je Kokinakis znatno bolje, ali nedovoljno da naudi srpskom asu.

Mogao je Novak i ranije da okonča drugi period, ali je propustio četiri brejk, odnosno set lopte u devetom gemu.

Ti propusti mu se nisu ponovili u narednom gemu u kojem je servirao, pa je posle 52 minuta privdeo drugi set kraju.

Treći nije mogao da započne bolje. Jakon interesantan gem je viđen na startu, Tanasi je imao tri gem lopte, ali uzalud. Novak je stigao do brejka.

Srpski teniser se nije na tome zaustavio i već u petom gemu stigao do nove dve šanse da oduzme servis rivalu. Kod prve je odigrao prelep drop-šot kojim je praktično rešio pitanje pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: