Pravi i lažni testovi

Nije lepo radovati se tuđoj nesreći, ali Rafael Nadal i te kako može da bude zadovoljan trenutnom situacijom.

Izvor: MT

Sreda, 29.06.2022.

08:00

Pravi i lažni testovi
Foto: Profimedia

Dvostruki šampion Vimbldona je u London stigao bez ikakvog pripremnog takmičenja. Ne, jer nije želeo kao Novak Đoković, nego zato što nije mogao.

Barem Španac tako tvrdi, aludirajući na hroničan problem sa stopalom, koje se „upalilo“ još proletos i koje je pod hitno morao da reši.

Uspavljivao ga je tokom Rolan Garosa, koji je osvojio po 14. put u karijeri, a do Vimbldona, na travu nije kročio.

"Nije to podloga na kojoj često igram. Iz drugačijeg razloga, poslednje tri godine nisam kročio na travu. Morao sam da budem oprezan. Čekao sam prvi meč, svaki dan je test. Danas je bio jedan važan test na početku turnira posebno u ovakvim okolnostima u kojima sam došao ovde. Pobeda je najvažnija", kazao je Nadal nakon uvodne pobede nad Fransiskom Serundolom.

Mladi Argentinac, 41. na listi, koji nema još uvek Grend slem pobedu, bio je pristojan rival za prvu rundu. Gledajući trenutnu (ne)spremu Nadala, da je preko puta mreže bio iole ozbiljniji protivnik, moglo je svašta da bude.
EPA-EFE/ANDY RAIN
I ovako je Serundolo bio blizu da meč odvede u peti set, ali je naprasno stao u ključnim momentima i na kraju ispustio veliki skalp.

Kada malo bolje pogledamo žreb, pitanje je da li će Nadal uopšte i imati pravi test do poslednjih dana druge nedelje turnira.

Nakon žreba, navijači "Bika sa Majorke" isticali su činjenicu da je Rafin deo žreba mnogo ozbiljniji od gornjeg, gde je Novak.

Ipak, u međuvremenu, pravi testovi, oni na koronavirus, sa Nadalovog puta sklonili su ubojit dvojac u vidu Marina Čilića i Matea Beretinija i u Rafinom žrebu ostavili one lažne (testove), u vidu igrača, koji čisto sumnjamo da mogu nešto da urade vlasniku 22 Grend slem titule.

Kada smo kod Čilića, nedavnog polufinaliste Rolan Garosa, šampiona US opena, te što je najvažnije za celu priču finaliste Vimbldona, njega nećemo gledati u Londonu.

Upravo je Hrvat bio projektovani rival u osmini finala Nadalu, kojeg je na jednom Grend slemu, u Australiji pre četiri godine, savladao.

U međuvremenu, "zahvaljujući" svojoj nedovoljno dobroj partiji, Nadalu na megdan, u četvrtfinalu kako je bilo "planirano", neće izaći ni Feliks Ože-Aljasim, šesti nosilac, kojeg je posle četiri seta i više od četiri sata borbe eliminisao Maksim Kresi.
EPA-EFE/TOLGA AKMEN
Ako su pojedini isticali šansu Čilića i Ože-Aljasima, onda su u pobedu Matea Beretinija nad Nadalom verovali mnogi, od bukmejkera preko analitičara do ljudi koji nisu baš simpatizeri 36-godišnjeg Španca.

Beretini je momak koji ove sezone na travi ima skor 9-0, dve osvojene titule, samopouzdanje i zbog činjenice da je prošle godine igrao finale Vimbldona. Ipak, korona je i njega sputala i razbila snove u paramparčad.

Kada se osvrnemo na postojeći žreb, zaista se do polufinala ne vidi ozbiljan takmac koji bi mogao da naudi Nadalu, pod uslovom da Španac igra na uobičajenom, pa čak i na nešto slabijem nivou.

Imena poput Berankisa, inače narednog rivala, zatim Gastona, Sonega, Van de Zandshulpa, Rusuvorija, Gaskea, Mekdonalda, Frica, Greja, Molčana, Girona ne zvuče kao kadra da zaustave Nadala pre polufinala.

Nadalu se u polufinalu "crta" Stefanos Cicipas, ako i njega do tad ne izbaci "neki Kirjos", sa kojim bi stvarno trebalo da se sastane u trećem kolu.

Bilo kako bilo, novi, 60. "Rafole", koji svi priželjkuju u finalu deluje sve realnije i izvesnije, a mogao bi biti sprečen isključivo tzv. samouništenjem.

Realno gledano, Novak i Rafa do meča za trofej neće doći jedino ako "sami sebe pobede" ili neka nepredviđena okolnost, poput korone ili ne daj Bože povrede, ne umeša prste.

Milan Tomić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: