Nadal kao Đoković – uz turbulencije prošao dalje

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Fransiska Serundola i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Izvor: MT

Utorak, 28.06.2022.

15:30

Nadal kao Đoković – uz turbulencije prošao dalje
EPA-EFE/ANDY RAIN

Vlasnik 22 Grend slem titule je do pobede nad Argentincem stigao rezultatom 6:4, 6:3, 3:6, 6:4, posle malo više od tri i po časa igre.

Naredni Nadalov rival biće Ričardas Berankis, koji je eliminisao Sema Kverija, nekadašnjeg polufinalistu.

Nadal nije blistao, na momente je delovalo da Serundolo može baš da zakomplikuje meč, možda ga odvede i u pet setova, ali je Španac takav scenario sprečio.

Nakon mirnog uvoda u susret, Nadal je bio taj, koji je prvi stigao do brejka, u četvrtom gemu.

Ipak, iznenada je Španac stao i dozvolio tri vezane šanse za ribrejk. Prvu je Rafa spasao izlaskom na mrežu, ali je kod druge Fransisko smečom očistio liniju.
EPA-EFE/ANDY RAIN
Mučio se Nadal da pronađe ritam u tim trenucima, ali i generalno tokom čitavog meča. Najveće probleme imao je u devetom gemu.

Suočavao se sa tri brejk lopte, a u pomoć mu je kod svake uskakao servis. U tom gemu se prvi put čulo i čuveno "Vamos".

U narednom gemu Nadal je počeo da šalje duboke lopte i tako stigao do brejk, odnosno set lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu, prodornim bekhendima – jeste.

Bilo je evidentno da je "Bik sa Majorke" popravio procente servisa, lako je osvojio svoja dva gema na startu drugog seta, ali je u trećem imao poteškoća.

Susreo se sa brejk loptom, ali je kao i kod prethodnih, servis-vinerom otklonio probleme. Kao po pravilu, nakon teškog gema, usledio je brejk Nadala.

Ovaj period mogao je da završi i ranije, pošto je imao dve brejk, odnosno set lopte, koje nije iskoristio. Morao je da preuzme stvari u svoje ruke i da servisom okonča set posle 48 minuta.
EPA-EFE/ANDY RAIN
Nadal na samom startu trećeg seta nije napravio brejk, ali u trećem gemu jeste. Ipak, dogodilo mu se isto što i u prvom.

Dozvolio je tri vezane prilike za ribrejk rivalu, koji se projektilom iz forhend riterna vratio u ovaj set. Argentinac je u tim momentima pokazivao igru koju je pružao tokom prvog i prvog dela drugog seta.

Nije se tu zaustavio 41. igrač sveta, u osmom gemu gemu je stigao do još jednog brejka, pošto je Nadala izdao bekhend. U narednom se suočavao sa dve lopte za ribrejk, ali je izdržao i osvajanjem seta iznenadio sve na Centralnom terenu.

Iznenađenjima tu nije bilo kraja, pošto je Fransisko posle maratonskog gema iskoristio petu brejk loptu i stekao prednost u četvrtom setu.

Imao je nešto kasnije još dve šanse, koje nije iskoristio. Sudeći po narednom servis gemu, to ga nije mnogo sputalo. Ali to je bila lažna slika, pošto je u onom sledećem izgubio svoj servis gem sa nulom.

To je bio početak kraja za Serundola, pošto je novi izgubljeni gem na svom servisu značio i izgubljen meč. Moraće još da čeka na prvu Grend slem pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: