Počinje Vimbldon: Petoro Srba na terenima

Takmičenje na Vimbldonu počinje u ponedeljak, a mečeve prvog kola, između ostalih, igraće i petoro srpskih tenisera među kojima i branilac titule Novak Đoković.

Izvor: MT

Nedelja, 26.06.2022.

16:20

Počinje Vimbldon: Petoro Srba na terenima
Grafika B92.net

Trostruki uzastopni osvajač Vimbldona Đoković u prvom kolu igra protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje.

Meč je prvi na Centralnom terenu, na kome takmičenje počinje u 14.30 po srednjeevropskom vremenu.

Đoković ima niz od 21 pobede na londonskom grend slemu, na kome pokušava da osvoji sedmu titulu i izjednači se sa Amerikancem Pitom Samprasom.

Rekorder je Švajcarac Rodžer Federer, koji ima osam trofeja na Vimbldonu.

Srpski teniser Laslo Đere u prvom kolu igra protiv Čileanca Alehandra Tabila, a meč je drugi na programu terena broj sedam na kome takmičenje počinje u podne.
Drugi meč na terenu broj osam igraće Aleksandra Krunić, protiv Rumunke Sorane Kirstee, a takođe drugi meč, ali na terenu broj 14, igraće Miomir Kecmanović protiv Australijanca Džona Milmana. Takmičenja na tim terenima počinju u 12 časova.

Meč prvog kola između Dušana Lajovića i Španca Pabla Karenja Buste treći je na programu terena broj 15, na kome takmičenje počinje u 12 časova.

Prvog dana takmičenja na teren će i domaći igrač, dvostruki šampion Vimbldona Endi Marej protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta, a Španac Karlos Alkaras igraće protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa.

Igračica iz Tunisa Ons Žabur počeće turnir duelom protiv Šveđanke Mirjam Bjorklund, a šampionka Vimbldona iz 2018. godine Nemica Anđelik Kerber protiv Francuskinje Kristine Mladenović.
Ovogodišnji Vimbldon obiluje kontroverzama. Čelnici ATP i WTA su odlučili da ne dodeljuju bodove zbog toga što su organizatori Vimbldona zabranili nastup ruskim i beloruskih teniserima i teniserkama zbog rata u Ukrajini.

U muškoj konkurenciji neće nastupiti dvojica najbolje plasiranih igrača na ATP listi Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Medvedevu je zabranjen nastup u Londonu zbog rata u Ukrajini, dok se Zverev oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Na Vimbldonu će nastupiti i Amerikanka Serena Vilijams, koja nije igrala godinu dana zbog povrede.

Ona je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na trećem gren slem turniru sezone, a rivalka Amerikanki u prvom kollu biće Francuskinja Harmoni Tan.

Vimbldon se završava 10. jula, a nagradni fond iznosi više od 40 miliona funti.
Grafika B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: