Nova vest
Tenis

Petak, 08.07.2022.

15:34

"Moj muž je najveći Novakov navijač ikada!"

Marijon Bartoli, čuvena teniserka i nekadašnja šampionka Vimbldona, govorila je o Novaku Đokoviću.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: Profimedia

Bartoli je odavno završila karijeru, a sada je na Vimbldon došla kako bi igrala na Turniru legendi – i to u paru sa Nenadom Zimonjićem.

Francuskinja je pre nego što se znalo da se Nadal povukao očekivala duel sa Đokovićem, a o njihovom rivalitetu kaže:

"Jedan od najvećih, sigurno. Možete da uključite i Rodžera tu, jer su igrali toliko puta, ali sigurno je da teško da može bolje od Novaka i Rodžera ovde 2019. ili Rafe protiv Rodžera ove 2008, ili Novaka protiv Rafe... Samo ako se njih trojica takmiče jedni protiv drugih, to su najbolji mečevi koje možemo da gledamo", navela je Bartoli za srpske medije, među kojima je bio i B92.net.

Bartoli se našla u paru sa našim legendarnim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.

"Nismo to planirali, Vimbldon je podelio parove, ali smo baš srećni što igramo zajedno. Nenada znam 20 godina, on je u Novakovom timu – a moj muž je najveći Novakov navijač ikada – tako da sve ide po planu. Ja sam mu rekla: 'Ti radi sve, ja ću samo ponekad da pipnem lopticu i to će biti to!'. Samo želim da se zabavim na terenu, o tome se sada radi, više mi nije stalo do toga da se takmičim. To su sada sve prijatelji sa kojima hoću da se sat i po vremena zabavim na terenu, a onda svi idemo da radimo šta god imamo da radimo. Sigurno se ovde ne radi o tome ko će da pobedi i sličnom...".

Francuskinja je povratkom na Vimbldon imala priliku da se susretne sa mnogim bivšim koleginicama, pored ostalih i sa Jelenom Janković, koju je dobila u pet od devet međusobnih susreta.

"Pa, ne pričamo više o tome (smeh). Sada samo pričamo o našim ćerkama i tome kako su one, da li im rastu zubi i tako tome... Tenis je za nas istorija. Pričala sam baš o tome sa Flavijom (Penetom) i Frančeskom (Skijavone), mi smo uvek uspevale da razdvajamo svetove. Da, na terenu je to bila borba, ali van terena smo sve bila prijateljice. I tako je bilo uvek. Deset godina kasnije i mi pričamo samo o životu. Praktično smo sve majke, imamo interesantne živote i sigurno ne pričamo o našim borbama na terenu od ko zna kad. Nama je samo drago da se vidimo, dobre smo prijateljice, podržavamo jedna drugu, skoro sve smo majke i to je to... Život ide dalje".

Bartoli smo pitali da uporedi WTA eru u kojoj je ona igrala sa onom koju imamo danas.

"Drugačije je, to je sigurno. U našoj eri ste imali mnogo veću konstantnost i iste igračice ste gotovo uvek viđali na najvećoj pozornici. Kada biste imali neko iznenađenje to bi odmah bio ogroman šok. Sada je drugačije... Mislim da devojke moraju da imaju vremena da se prilagode, jer smo i mi imali sličan period – kada smo dolazili do kraja karijere Štefi (Graf), Monike (Seleš)... Bilo je to četiri, pet godina kada se sve nastavilo sa Serenom i Venus (Vilijams), Dženifer (Kaprijat), Žastin (Enan), Kim (Klajsters) i ostalima... Mislim da je WTA tur sada u tranziciji, ali svakako je dosta interensatno i ima mnogo zanimljivih priča. Da, ranije su nas gledaoci više pratili jer su iste igračice bile tu konstantno i to se meni sviđalo. Sada možda nema toliko toga – posebno pošto se Eš (Barti) penzionisala naprasno – ali imate druge priče, koje su, takođe, dosta dobre".

Za B92.net iz Londona, Luka Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve