Nova vest
Tenis

Sreda, 29.06.2022.

19:00

Iz Londona za B92.net: Da li je Vajdin pulen "novi Đoković"?

Aleks Molčan, slovački teniser, govorio je za B92.net o saradnji i odnosu sa trenerom Marjanom Vajdom.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Iz Londona za B92.net: Da li je Vajdin pulen
Foto: Profimedia

Molčan i Vajda su ove godine krenuli da sarađuju, nakon što su slovački trener i Novak Đoković zvanično okončali skoro dvodecenijsku saradnju.

Dvadesetčetvorogodišnjak sa prebivalištem u Bratislavi je maltene momentalno krenuo da beleži sjajne rezultate, a trenutno se nalazi na 51. mestu ATP rang liste.

Molčana smo pitali o tome koji je segment u kojem mu je Vajda najviše pomogao.

"Pričamo o dosta stvari, kako o mentalnom delu igre, tako i o drugim stvarima. Dosta analiziramo stvari, proveravamo statistiku, gledamo šta radim kako treba, a šta ne. Dosta toga su sitne stvari, ali mislim da su one ključne da bih bio još bolji. On mi je doneo dosta profesionalizma u tim. Ne kažem da smo bili neprofesionalni, ali sada, sa njegovim iskustvom, to je mnogo informacija koje su stvarno ključne", rekao je Molčan za B92.net.

Vajda sigurno Molčanu prenosi neke stvari za koje zna da su uspešne zbog saradnje sa Novakom, ali to ne znači da želi da u Aleksu vidi preslikanog Đokovića.

"Ne pokušava da me natera da budem kao Đoković. On to razume. On gleda mene kao igrača koji mora da uradi određene stvari. Ne pokušavamo da radimo stvari kao Đoković. Ne radimo iste vežbe i slično. Fokusirani smo na mene i ne poredimo mene sa Đokovićem", objasnio nam je teniser koji je prošle godine u ovo vreme bio 158. na svetu.

Vajda je sa Đokovićem osvojio pregršt titula i proveo bezbroj nedelja na prvom mestu, dok 24-godišnji Molčan i dalje čeka prvu titulu, pošto je izgubio u sva tri finala koja je igrao (Beograd, Lion i Marakeš).

"Ne, ne razmišljam o tome da sada moram da osvajam Grend slem titule, pa da je on loš trener ako ne osvajam titule... Ne, ne, ne, naravno da ne. Imao sam pritisak kada smo počeli saradnju, bilo je dosta medijskih i reakcija javnosti. Svi su od prve nedelje saradnje očekivali da ću sve da osvojim, ali nije baš tako", rekao nam je Molčan.

Aleks je u prvom kolu Vimbldona savladao Španca Pedra Martinesa sa 3-1 u setovima, a u drugom se sastaje sa Amerikancem Markosom Đironom.

Iako ističe da mu je šljaka apsolutno omiljena podloga, igra mu se sasvim solidno prilagodila travi, te će biti zanimljivo videti dokle može da "dogura" u Londonu.

"Sada ne osećam pritisak rada sa njim. Sada se bavim samim sobom. Sećam se prvog meča u Rimu od pokretanja saradnje, tada sam sam sebi nabio veliki pritisak. Pre meča sam mislio da moram da odigram najbolji meč ikada, jer je on tu. Tada sam se izuzetno stegao i nisam mogao da igram, ali posle toga sam se opustio i ništa tako mi se više nije desilo. Nisam fokusiran na to da mi je on trener, samo gledam sebe", kazao je Molčan za B92.net i podvukao:

"Prošle godine sam ga pitao za par saveta o sebi, jer sam tada tražio novog trenera. Kada su Novak i on objavili rastanak, nazvao sam ga, ponovo smo se sreli, pa opet još jednom i onda se to desilo".

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve