Nova vest
Tenis

Utorak, 28.06.2022.

20:39

Neočekivani autogram, "drama" oko Novaka i "bačenih" 20 funti

Završen je i drugi dan Vimbldona. Đoković je trenirao, kolega Ozmo je imao atipičan susret, a ja sam konačno uspeo da dobijem internet.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Neočekivani autogram,
Foto: B92/LN

Najbitnija informacija drugog dana Otvorenog prvenstva bila je vezana za koronu, pošto su Marin Čilić i Mateo Beretini odustali zbog iste.

Gospodski čin Hrvata i Italijana, ispostavilo se, pošto prema ovogodišnjem pravilniku turnira nisu nikome morali da prijave da su pozitivni.

S obzirom da smo danas saznali pozadinu skandala na Rolan Garosu u iskrenom intervjuu Alize Korne, Marinu i Mateu treba skinuti kapu, pogotovo Italijanu koji je bio jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.

Mogli su da igraju zaraženi i verovatno niko nikad ne bi to znao, ako nisu imali simptome, ali su odlučili da ispadnu fer i pošteni.

Dakle, drama oko potencijalnog odustajanja Rafe i Novaka, jer su trenirali sa Beretinijem i Čilićem, okončana je ekspresno. Ako ju je uopšte i bilo...

Pored duela Filipa Krajinovića, glavna atrakcija za mene i ostale srpske novinare bio je trening Novaka Đokovića.

Da bismo došli u priliku da gledamo Novakov sparing sa Janikom Sinerom, morali smo prvo da dobijemo posebnu akreditaciju za "Aorangi park" -- i to svega na 40 minuta, ili bismo snosili posledice... Kakve ne znam, ali ni ne želim da saznam.

Dešavanja u "Aorangiju" su kao i svakog dana. Svi treniraju jedni pored drugih, a sada smo uspeli da uhvatimo Emu Radukanu kako trenira pored Frensisa Tijafoa.

Pošto je Đoković kasnio na početak svog treninga, što nije neuobičajeno, pažnju je inicijalno privukao Endi Mari, da bi Novak nedugo zatim izašao na teren pored njega.

Kratko je trajao trening srpskog tenisera sa mladim "Grešnikom". Delovalo je kao da nema nameru da se mnogo umara za duel sa Kokinakisom u sredu, a kraj terena su ga čekali porodica i prijatelji.

Srdačan pozdrav sa Serenom i Venus Vilijams, onda i sa Kokinakisom, a u međuvremenu i sa kolegom Ozmom, koji je imao jedinstvenu čast.

"Sale, 'ajde da daš autogram", doviknuo je Novak dok smo prolazili pored njega.

Autogram je bio za Stefana i Taru, kojima su se u knjižicu potpisali Tanasi Kokinakis, Novakov protivnik u drugom kolu, sestre Vilijams i ko zna ko još od najvećih teniskih zvezda.

Mene Novak nije pitao za autogram. Možda jednog dana...

Krajinović je na kraju pobedio u izuzetno turbulentnom meču protiv mladog Jiržija Lehečke.

Filipov meč bio je na Terenu 5, koji se nalazi između još nekoliko terena, ali i praktično ulice kojom konstantno prolaze ljudi, koji bez dodatnog plaćanja karte mogu da gledaju duele na manjim igralištima.

Kada gledate mečeve iz blizine da praktično možete da dodirnete linije je dosta drugačiji od onog kada se nalazite na Centrlanom ili nekom drugom većem terenu. Ako mene pitate, ovo mi se možda i više sviđa.

Dakle...

Kirjos je rešio dramu u prvom kolu protiv Džaba, a usput je rešio i da nekoga pokuša da pljune.

Serena Vilijams se vratila tenisu protiv Francuskinje Tan, dok je Nadal u prvom meču ove godine imao mnogo problema sa Fransiskom Serundolom, ali je na kraju slavio u četiri seta.

U delu medija centra u kojem sedim nisam video Špance, pa je utisak bio kao da se mnogi nadaju iznenađenju. Ja, ipak, navijam da Rafa prođe u finale i da gledamo #60.

Do tada ću barem biti miran sa internetom, pošto u sobi u kojoj sedim i iz koje radim istog nije bilo praktično od početka turnira, pa sam laptop morao da iznosim napolje na zidić kako bih se poveza za Wi-Fi.

Na sreću, jedan gospodin mi je rešio problem sa LAN kablom, ali sam usput zbog ulaza morao da platim adapter 20 funti... Da bih imao internet koji bi trebalo da je obezbeđen od strane turnira.

Nema veze, barem smo Dušanu Lajoviću, kojem smo u neobaveznom razgovoru dan ranije rekli za problem koji imamo, mogli da kažemo -- da, imamo internet!

Sad ne mora da brine i može da se fokusira na drugo kolo i Aleksandra Bublika...

Luka Nikolić (@luksie1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve