Četvrtak, 30.06.2022.

14:35

Nole, uzmi tu titulu i beži, što pre

Žao mi je što ću nekima morati da srušim kulu od karata o ovogodišnjem Vimbldonu, ali to, jednostavno, nije više "onaj" Vimbldon.

Izvor: Zoran Kecman

Nole, uzmi tu titulu i beži, što pre IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

dan malic

pre 1 godinu

bravo,svaka ti cast. Sve je to zapadnjacka zavera i ljubomora koja prati djokovica od pocetka njegove karijere. Ali je to njima za djabe. Pravda ce pobediti i istina isplivati na vidjelo.

Goran

pre 1 godinu

Koliko je odluka diskriminatorska prema Rusima govori podatak da je jednom Nemcu dozvoljeno da ucestvuje na Vimbldonu 1939. godine u vreme kada je nacisticka Nemacka imala koncentracione logore, nakon sto je uzela deo teritorije Ceske i pripojila celu Austriju. Iduce godine je Hitler toliko izbombardovao Centralni teren da je nakon toga renoviranje trajalo sve do 1949 godine. A Nemac koji je ucestvovao na turniru bez problema 1939. godine je poslusno ucestvovao u ratu kao Nemacki vojnik i nastradao a gde bi drugde nego u Staljingradu. Eto, cak i takvom teniseru iz takve zemlje je bilo dozvoljeno da igra.

Danilo

pre 1 godinu

Moraš baš biti džukela od čoveka da izjednačiš kad neko nosi ukrajinsku zastavu na majici kao podršku zemlji koja je napadnuta i rusku kao podršku agresoru. Prava džukela.

Sasa

pre 1 godinu

Očajan tekst, sa toliko netačnih i dječačko navijačkih frustracija.
Novak je sam odabrao svoj put ali mi i dalje se pravimo da ga nijesmo dobro shvatili.Javno je rekao da mu je bitnije zdravlje( bez vakcine) nego GS.Zato Novak zna da neće igrati US open i AO ako vlasti tih država ostanu pri stavu da je vakcina obavezna za ulaz u zemlju.To što njegovi navijači očekuju povlašten položaj je smiješno.
Novakje, ponavljam, odlučio da do kraja karijere ništa ne zavisi od njega i to je odluka iza koje on stoji.Nema šanse da se nešto promjeni do US opena, čak se pominja nova vakcina protiv podvarijante Omikrona.Isto je i sa AO.
Novak je sam sebi presudio i bukvalno potpuno svjesno prepustio Nadalu potencijalne 2 Gs titule.
Znači nema žalbi, nema kritika.Pravila za ulaz u Ameriku i Australiju za sve strane državljane su jasne i moraju da se poptuju.

Emil Crvenković

pre 1 godinu

Dakle, počeli ste shvatati da se Rafaelu Nadalu svašta uređuje, dozvolhava i od ATP i od organizatora turnira da bi mogai osvajati titule. Od kako je Novak Đoković postao pravi takmac Federeru i Rafi pokušavalo se "prikriveno" rasporedom odigravanja mečeva da zaustave Noleta da osvaja turnire. Moje razmišljanje je toliko slobodno da sam siguran u to da je Novak morao da izgubi nekoliko finala, tj nije smeo da pobedi, da ne bi previše odmakao u GOAT trci. Sada, kad je Novak na vrhu pribegava se i administrativnim potezima u sprečavanju da bude GOAT. Siguran sam da tu nije kraj, da će ATP i organizatori turnira isčačkati još neku situaciju da zaustave Novaka. No u svetu ima i mnogo strašnijih situacija u režiji vlastodržaca pa digađanja u sportu predstavljaju, praktično deo toga.

Lara

pre 1 godinu

Ma Tako je bre majstore 👍 svaka cast na ovom doktoratu Kojim si sve rekao ...bravo, sada to Treba da procitaju oni Koji su takav sistem u sportu uveli....Jos jednom bravo, sve je receno!!!!

Mix

pre 1 godinu

Odličan tekst, Novak nikad GOAT zauvek nikad GOAT

1. Federer
2. Borg
3.Nadal
4.Konors
5.Nolo
(GOAT lista, 30. jun 2022 19:35)

Haha,odlicna ti je lista
1.musaka
2.sarma
3.pasulj prebranac
4.podvarak
5.sve sa rostilja

moji favoriti.

Apsurd

pre 1 godinu

Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.
(Tatjana Deutschland, 1. jul 2022 05:04)

Piše Srpkinja iz Nemacke!!!! Eto, ako ste hteli definiciju apsurda…

Steve

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
(Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.
(mile, 30. jun 2022 16:24)

Ako si ti "nova normala" nije ni cudo sto se deca zadovoljavaju sa 55 do 60 bodova posle prijemnog ispita

Tatjana Deutschland

pre 1 godinu

Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.

Samo čitam...

pre 1 godinu

KAPA DOLE ZORANU KECMANU !!!
Od prvog do poslednjeg slova !
A Nole - prestići će on i Štefi i Rafu ... Samo polako, vreme je ipak njegov saveznik... A posle toga njega dugo, dugo NIKO NEĆE PRESTIĆI !! Samo da ga zdravlje služi...

Hak Fin

pre 1 godinu

@sasha, Pa ima nas ovde koji pratimo tenis dok je jo Boba jeo sendvic a McEnroe divljao, pa DC mecevi u BG, pa secam se uspehe Mima Jausovec, pa uspesi M. Seles i tako to. Pa sta sa tim? A drugi deo komentara,rad neke javne licnosti treba razdvojiti na dva dela, profesionalni i onaj drugi. Evo ja sam U2 obozavao, sve do onih njihovihi sarejevskih epizoda. No i dalje mi se svidjau pesme sa onih prvih par albuma. Kasniji muzicki rad se nekako utopio u taj njihov politicki rad, no atare pesme i dalje ostaju legendarne. Ko Novakov sportski rad ne voli, zbog njegovog privatnog zivota, pa njegov stvar. ....

sasha

pre 1 godinu

@Nikon Sevast
Tenis pratim jos od Samprasa i bio sam srecan kad je neko nas usao u Top10.
Novaka sam pratio i navijao za njega sve dok nije poceo da promovise pseudonauku i da se prenemaze na terenu.
Sa Nestorom radi na Teslinim patentima, emocijama preciscava vodu, hoda bos po bosanskim piramidama...
Uz sve to na silu pokusao da udje u Australiju sa fals testom.
Ali nama je lakse da verujemo da ga ne vole jer dolazi iz Srbije...

Nik

pre 1 godinu

Surovo dobro napisano.Da se razumemo,nema idealnog drustva ni sistema a tenis bukvalo pokazuje bedu kapitalizma.Ono mozemo sta hocemo i koliko hocemo i prema kome hocemo.

nemo

pre 1 godinu

Koji pristrasan teks meni kao Novakovom navijaču je malo muka posle ovolike gomile gluposti koje su navedene. Koliko god ne volim Nadala da se tako lupa kao da mu je sve poklonjena na tacni. Pa ko je kriv Medvedevu što posle 2:0 u setovima na turniru gde je favorit izgubi od polu raspalog Nadala. takođe ko je kriv Novaku što je ušao u meč sa Nadalom na RG ko da ne kažem šta. Letargija, očajna taktika u meču gde zna da Nadal ako pobedi uzima 22. titulu. Jel i za to kriva neka svetska zavera? Na ovom Wim sve je u Novakovim rukama, njegov žreb je isto lagan do finala, ima Alkaraza koji nema nikakav pedigre na travi , nema nikoga više ko bi mogao da ga ugrozi znaci bice se na njemu. A sto se tice Nadalovog dela jel autor sugeriše da su se Beretini i Čilić povukli da bi olakšali put Nadalu. Pa nisam cuo gluplji rezon. Onda tako isto možemo da lupimo kako su Hurkač i Opelka ispali namerno da bi Novak imao lakši put. Takođe argument da ne daju Novaku da bude rekorder po broju titula je glup da je tako nebi on dogurao do 20 prošle godine sigurno bi našli nešto da mu podmetnu. Nadal da li se dopinguje ili sta vec ali niko mu ne može uzeti onu borbenost i borbu do poslednjeg poena. Đoković na žalost nema te kvalitete i dosta kroz svoju karijeru je ulazio u važne mečeve be imalo volje i zara zato i ima toliko izgubljenih finala od kojekakvih Vavrinki Marija i Medvedeva. Ako sad ne uzme Vimbldon može da se oprosti od rekorda po broju slemova a ne dao bog da ga uzme Nadal onda je ta priča završena zauvek

Бојан

pre 1 godinu

Тенис, нарочито Вимблдон данас, се показао као политиканска пришипетља и обичан прилепак колонијалиста и неолиберала!!! Јаки ми ти женски и мушки тениски савези, који су избацили половину конкуренције...!!! Као, много се секирају за мир у свету, исти ти који су колонизовали, поробили, опљачкали и побили пола планете!!!

Nikon Sevast

pre 1 godinu

Ne razumem koji je ovo soj ljudi koji toliko fanaticno pljuju Novaka. To nisu Rafin navijaci, jer su do pre dve godine navijali za Rodzera, Rafu niko nije pominjao ako GOAT-a. Da li ih ima samo desetak pa im je posao da ovde botuju?
Posto ja licno ne znam ni jednog a ovde ih ima jedno trecina. Mozda se boje da javno izraze svoju mrznju prema Novaku pa onda iskaljuju frustracije ovde.

niko

pre 1 godinu

Pazi ovo!!! Tenisko- sociološki analitičar.. Politićki analitićari budite zabrinuti za budućnost svoje "profesije". Evo vam ide konkurencija u objašnjavanju kako je Zapad, a Boga mi i Masoni protiv nas.

joker

pre 1 godinu

Ako Đoković osvoji Vimbldon, taj GS neće da mu priznaju zbog toga što turnir nije ni bodovan, a ako ga Rafa ili bilo ko drugi osvoji sve će da važi normalno.

mile

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
(Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.

mini

pre 1 godinu

Nadal je izmislio bolest zbog testova na doping a ne da bi se folirao.Mirao je da pokrije nečim ako mu nađu tragove supstanci u dogovoru sa doktorima i pored toga što ga puštaju odavno da se pumpa.

3 од 3

pre 1 godinu

Ако дође до финала, сада је скоро сигурно да ће са друге стране да буде Надал.
А у финалима знамо да се само један од њих појављује безвољан.

Kontrasinusna flajferica

pre 1 godinu

Vrhunski tekst, svaka ti je kao u Njegoša. Prosto je neverovatno da se ovoliki broj dobrih igrača “sklonio” iz drogoševog dela žreba, sve mi sluti, nažalost, da će isti da uzme kalendarski slem ove godine. Medjutim, stara izreka “sreća prati hrabre” je itekako prisutna u Nadalovom slučaju, jer bez obzira na evidentan doping koji praktikuje kroz čitavu karijeru, ta želja za radom i uspehom mu se ne može oduzeti, kao i činjenica da nikad ne odustaje. Trebalo bi mi jedno pola sata da navedem koliko je sreće kroz karijeru imao Nadal što na slemovima, što na mastersima, što na manjim turnirima, te stoga gore navedena izreka itekako ima utemeljenje u stvarnosti.

Shigman

pre 1 godinu

Pa ako je Vimbldon toliko loš i ljigav, zašto učestvuje na turniru, i za šta će mu taj prljavi trofej. Ah da, tu su i tri miliona dolara.

Adria

pre 1 godinu

Autora članka da malo podestimo: u Ukrajini je rat, ljudi ginu, bacaju se bombe i ubijaju mladi tenkisti i vojnici, kao i neduzni civili. To je na par hiljada km od Londona. Armija volontera i zaposlenih je radila mesecima na prioremama da se održi još jedan turnir. Malo respekta nije na odmet. Tu su novinari, publika, teniseri. Turnir je u toku, znači dešava se. To je pozitivno, zar ne? Naslov je takodje čudan, uvredljiv i neprimeran, sorry .

deps

pre 1 godinu

Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.
(mare, 30. jun 2022 15:39)
Ja mogu da razumem da svako ima svog idola. Al nemogu da razumem da se sa toliko mržnje daju komentari na račun Nazovimo ga tako ,,našeg Novaka” vidim da se potpisuješ jao Mare. Jel ti to samo nik, ili i pravo ime Al nema veze možda si i druge nacionalnosti Al bez obzira verovatno sa ovih ,,naših” prostora vuces ,, korene”. Kako bi se ti osećao da tebi neki tako pogrdne komentare daju. Veruj meni bi bilo zao i te kako …. Po tome se vidi dali ima nešto ljudskog u tebi i tebi sličnim. Živi bili pa videli bude.

Yossarian

pre 1 godinu

Ne moze Nole sa ovim Wimpedonom na zelenu granu nikako u smislu price o GOAT. Ako Nole osvoji ovaj pa jos jedan oa npr i on i Nada zavrse karijeru sa 22 slama onda ce medijska masinerija na zapadu da kaze da ovaj Wimledon nije ravan standardnom grandslam-u...

Micko

pre 1 godinu

Kirgios će sam sebe izbaciti, Novaku ce do kraja nesto smestiti, bas me cudi da ga nisu izbacili zbog treninga sa Cilicem. Izvukao ga Mateo jer se Nadal zeznuo u izboru partnera za trening. Nikad posle 2 kola nije bilo ovako.

Choda

pre 1 godinu

Dosta više sa tim da je Novak jedini oštećen odlukom ATP-a i da je jedina žrtva. Jeste najviše bodova izgubio a sta treba da kaže Matteo Berettini koji je izgubio 1200 bodova ili Shapovalov, Hurkacz... Sramota atpa kako samo smeju da oduzmu šansu Berettiniju da brani silne bodove. Malo realnosti.

Vuk Brajovic

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!

Saša

pre 1 godinu

Briljantan tekst, odlična analiza ovog suludog i besmislenog miksa politike i sporta, svaka reč na svom mestu i u pravom kontekstu izrečena.
Slika i prilika ovogodišnjeg Wimbledon-a, nažalost...

mare

pre 1 godinu

Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.

@Choda

pre 1 godinu

Tako je, ali Beretiniju, Hurkacu, Sapovalovu, itd ne fali 4 (slovima cetiri) nedelje da pre/stigne Steffi Graf kao apsolutni lider po broju nedelja na br. 1. Vama koji namerno ne vidite sumu od drveta taj sitan detalj je izgleda promakao. Neka mu Bog samo podari zdravlja, poobarace Novak sve rekorde, pa ce ga onda valda anglosaksonski establisment, a i lokalni "skeptici" priznati za neprikosnovenog GOAT-a. Sustinski je to vec odavno. Sportski pozdrav

Бобан

pre 1 godinu

Не знам због чега се више спомиње неки рекорд Штефи Граф и какве везе има Новак или било који тенисер Атп тура са тим...Верујем да Новаку није ни на крај памети, а можда и не зна колико је Штефи била прва нити је битно више прво место обзиром да је у том сегменту недостижан за дуго времена...

pfff

pre 1 godinu

Dosta toga iz ovog teksta stoji, medjutim, Noletu niko nije stao na put ka tituli na RG, osim samog Nadala i to u direktnom obračunu. Nije tu bilo nikakvih nameštanja, loših sudijskih odluka, ni zavere. Tako da je on tu mogao sve da uradi kako bi se izjednačio sa Rafom i sprečio ga u trci za kalendarski slem, a epilog je katastrofalan.

Ivan

pre 1 godinu

Fantastičan tekst. U jednom dahu sam ga pročitao. Ovogodišnji Vimbldon je katastrofalan po svemu. Počev od diskriminatorske zabrane ruskim i beloruskim teniserima da na njemu nastupe, čime se krše sve najvažnije etičke i moralne postavke na kojima sport i savremeno društvo počivaju, sve do manipulacija sa koronavirusom i kontradiktornim pravilima u vezi koronavirusa koja niko ne poštuje, svi se ponašaju neodgovorno i u celoj toj gunguli kažnjavaju se samo oni koje neko želi da kazni. Sad, da li je tu neka zavera u pitanju ili puka slučajnost, prosudite sami, ali da je nešto ludo, je, ludo je zaista. U Australiji Đokovića su osudili i proterali na bazi PRETPOSTAVKI da će "negativno" uticati na tamošnju populaciju po pitanju bocki što je zaista sramota svemirskih veličina, da se neko osudi pod PRETPOSTAVKOM da će činiti neka dela u budućnosti, to je zaista presedan, a sada vidimo da se drugima tolerišu mnogo veći prestupi, recimo Kirjos je pljunuo u lice neku osobu na tribinama, bukvalno pljunuo i NIKO, apsolutno NIKO mu ne zamera na tome, zamislite samo da je Nole to učinio, pa u SB UN bi o tome polemisali i kaznili ga verovatno na 5 godina zabrane igranja tenisa. Na sve to, tu je ovo sramno prenemaganje Nadala o povredi koje zaista baca veliku senku na njegovu inače blistavu karijeru. Osvojiće na kraju Kalendarski slem ali će taj uspeh biti večito pod senkom hapšenja Đokovića i njegovih prenemaganja oko povrede naravno. Sport je propao uplivom politike u njega, definitivno.

Vračarac

pre 1 godinu

Čemu dodavanje na spisak igrača koji više ne igraju one koji su pošteno i sportski eliminisani, kao i igrače sa sportskim povredama, pa i virusom (što je sve sastavni deo svakog sporta), osim zbog potrebe za senzacionalizmom? Loženje naroda na konspiracije, zavere, nepravde, svi su protiv Novaka pa se namerno povrđuju da bi pustili Nadala. Svašta.

Aki

pre 1 godinu

Novaku ustvari odgovara, da je ceo pritisak na Rafu i da cela publika viče Rafa, Rafa i diže prstiće, kada više nemaju Rodžera i Marija. On je na to navikao. Ostaje samo da stigne do tog finala, jer će Rafa skoro sigurno stići (Cicipas na travi nije nešto). A u finalu, bez neizvesnosti pada ovaj sa injekcijama. A u Londonu muk.

Saša

pre 1 godinu

Briljantan tekst, odlična analiza ovog suludog i besmislenog miksa politike i sporta, svaka reč na svom mestu i u pravom kontekstu izrečena.
Slika i prilika ovogodišnjeg Wimbledon-a, nažalost...

Aki

pre 1 godinu

Novaku ustvari odgovara, da je ceo pritisak na Rafu i da cela publika viče Rafa, Rafa i diže prstiće, kada više nemaju Rodžera i Marija. On je na to navikao. Ostaje samo da stigne do tog finala, jer će Rafa skoro sigurno stići (Cicipas na travi nije nešto). A u finalu, bez neizvesnosti pada ovaj sa injekcijama. A u Londonu muk.

pfff

pre 1 godinu

Dosta toga iz ovog teksta stoji, medjutim, Noletu niko nije stao na put ka tituli na RG, osim samog Nadala i to u direktnom obračunu. Nije tu bilo nikakvih nameštanja, loših sudijskih odluka, ni zavere. Tako da je on tu mogao sve da uradi kako bi se izjednačio sa Rafom i sprečio ga u trci za kalendarski slem, a epilog je katastrofalan.

@Choda

pre 1 godinu

Tako je, ali Beretiniju, Hurkacu, Sapovalovu, itd ne fali 4 (slovima cetiri) nedelje da pre/stigne Steffi Graf kao apsolutni lider po broju nedelja na br. 1. Vama koji namerno ne vidite sumu od drveta taj sitan detalj je izgleda promakao. Neka mu Bog samo podari zdravlja, poobarace Novak sve rekorde, pa ce ga onda valda anglosaksonski establisment, a i lokalni "skeptici" priznati za neprikosnovenog GOAT-a. Sustinski je to vec odavno. Sportski pozdrav

Ivan

pre 1 godinu

Fantastičan tekst. U jednom dahu sam ga pročitao. Ovogodišnji Vimbldon je katastrofalan po svemu. Počev od diskriminatorske zabrane ruskim i beloruskim teniserima da na njemu nastupe, čime se krše sve najvažnije etičke i moralne postavke na kojima sport i savremeno društvo počivaju, sve do manipulacija sa koronavirusom i kontradiktornim pravilima u vezi koronavirusa koja niko ne poštuje, svi se ponašaju neodgovorno i u celoj toj gunguli kažnjavaju se samo oni koje neko želi da kazni. Sad, da li je tu neka zavera u pitanju ili puka slučajnost, prosudite sami, ali da je nešto ludo, je, ludo je zaista. U Australiji Đokovića su osudili i proterali na bazi PRETPOSTAVKI da će "negativno" uticati na tamošnju populaciju po pitanju bocki što je zaista sramota svemirskih veličina, da se neko osudi pod PRETPOSTAVKOM da će činiti neka dela u budućnosti, to je zaista presedan, a sada vidimo da se drugima tolerišu mnogo veći prestupi, recimo Kirjos je pljunuo u lice neku osobu na tribinama, bukvalno pljunuo i NIKO, apsolutno NIKO mu ne zamera na tome, zamislite samo da je Nole to učinio, pa u SB UN bi o tome polemisali i kaznili ga verovatno na 5 godina zabrane igranja tenisa. Na sve to, tu je ovo sramno prenemaganje Nadala o povredi koje zaista baca veliku senku na njegovu inače blistavu karijeru. Osvojiće na kraju Kalendarski slem ali će taj uspeh biti večito pod senkom hapšenja Đokovića i njegovih prenemaganja oko povrede naravno. Sport je propao uplivom politike u njega, definitivno.

deps

pre 1 godinu

Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.
(mare, 30. jun 2022 15:39)
Ja mogu da razumem da svako ima svog idola. Al nemogu da razumem da se sa toliko mržnje daju komentari na račun Nazovimo ga tako ,,našeg Novaka” vidim da se potpisuješ jao Mare. Jel ti to samo nik, ili i pravo ime Al nema veze možda si i druge nacionalnosti Al bez obzira verovatno sa ovih ,,naših” prostora vuces ,, korene”. Kako bi se ti osećao da tebi neki tako pogrdne komentare daju. Veruj meni bi bilo zao i te kako …. Po tome se vidi dali ima nešto ljudskog u tebi i tebi sličnim. Živi bili pa videli bude.

Choda

pre 1 godinu

Dosta više sa tim da je Novak jedini oštećen odlukom ATP-a i da je jedina žrtva. Jeste najviše bodova izgubio a sta treba da kaže Matteo Berettini koji je izgubio 1200 bodova ili Shapovalov, Hurkacz... Sramota atpa kako samo smeju da oduzmu šansu Berettiniju da brani silne bodove. Malo realnosti.

mile

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
(Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.

nemo

pre 1 godinu

Koji pristrasan teks meni kao Novakovom navijaču je malo muka posle ovolike gomile gluposti koje su navedene. Koliko god ne volim Nadala da se tako lupa kao da mu je sve poklonjena na tacni. Pa ko je kriv Medvedevu što posle 2:0 u setovima na turniru gde je favorit izgubi od polu raspalog Nadala. takođe ko je kriv Novaku što je ušao u meč sa Nadalom na RG ko da ne kažem šta. Letargija, očajna taktika u meču gde zna da Nadal ako pobedi uzima 22. titulu. Jel i za to kriva neka svetska zavera? Na ovom Wim sve je u Novakovim rukama, njegov žreb je isto lagan do finala, ima Alkaraza koji nema nikakav pedigre na travi , nema nikoga više ko bi mogao da ga ugrozi znaci bice se na njemu. A sto se tice Nadalovog dela jel autor sugeriše da su se Beretini i Čilić povukli da bi olakšali put Nadalu. Pa nisam cuo gluplji rezon. Onda tako isto možemo da lupimo kako su Hurkač i Opelka ispali namerno da bi Novak imao lakši put. Takođe argument da ne daju Novaku da bude rekorder po broju titula je glup da je tako nebi on dogurao do 20 prošle godine sigurno bi našli nešto da mu podmetnu. Nadal da li se dopinguje ili sta vec ali niko mu ne može uzeti onu borbenost i borbu do poslednjeg poena. Đoković na žalost nema te kvalitete i dosta kroz svoju karijeru je ulazio u važne mečeve be imalo volje i zara zato i ima toliko izgubljenih finala od kojekakvih Vavrinki Marija i Medvedeva. Ako sad ne uzme Vimbldon može da se oprosti od rekorda po broju slemova a ne dao bog da ga uzme Nadal onda je ta priča završena zauvek

Nikon Sevast

pre 1 godinu

Ne razumem koji je ovo soj ljudi koji toliko fanaticno pljuju Novaka. To nisu Rafin navijaci, jer su do pre dve godine navijali za Rodzera, Rafu niko nije pominjao ako GOAT-a. Da li ih ima samo desetak pa im je posao da ovde botuju?
Posto ja licno ne znam ni jednog a ovde ih ima jedno trecina. Mozda se boje da javno izraze svoju mrznju prema Novaku pa onda iskaljuju frustracije ovde.

Vuk Brajovic

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!

Kontrasinusna flajferica

pre 1 godinu

Vrhunski tekst, svaka ti je kao u Njegoša. Prosto je neverovatno da se ovoliki broj dobrih igrača “sklonio” iz drogoševog dela žreba, sve mi sluti, nažalost, da će isti da uzme kalendarski slem ove godine. Medjutim, stara izreka “sreća prati hrabre” je itekako prisutna u Nadalovom slučaju, jer bez obzira na evidentan doping koji praktikuje kroz čitavu karijeru, ta želja za radom i uspehom mu se ne može oduzeti, kao i činjenica da nikad ne odustaje. Trebalo bi mi jedno pola sata da navedem koliko je sreće kroz karijeru imao Nadal što na slemovima, što na mastersima, što na manjim turnirima, te stoga gore navedena izreka itekako ima utemeljenje u stvarnosti.

Бојан

pre 1 godinu

Тенис, нарочито Вимблдон данас, се показао као политиканска пришипетља и обичан прилепак колонијалиста и неолиберала!!! Јаки ми ти женски и мушки тениски савези, који су избацили половину конкуренције...!!! Као, много се секирају за мир у свету, исти ти који су колонизовали, поробили, опљачкали и побили пола планете!!!

joker

pre 1 godinu

Ako Đoković osvoji Vimbldon, taj GS neće da mu priznaju zbog toga što turnir nije ni bodovan, a ako ga Rafa ili bilo ko drugi osvoji sve će da važi normalno.

Nik

pre 1 godinu

Surovo dobro napisano.Da se razumemo,nema idealnog drustva ni sistema a tenis bukvalo pokazuje bedu kapitalizma.Ono mozemo sta hocemo i koliko hocemo i prema kome hocemo.

Бобан

pre 1 godinu

Не знам због чега се више спомиње неки рекорд Штефи Граф и какве везе има Новак или било који тенисер Атп тура са тим...Верујем да Новаку није ни на крај памети, а можда и не зна колико је Штефи била прва нити је битно више прво место обзиром да је у том сегменту недостижан за дуго времена...

mini

pre 1 godinu

Nadal je izmislio bolest zbog testova na doping a ne da bi se folirao.Mirao je da pokrije nečim ako mu nađu tragove supstanci u dogovoru sa doktorima i pored toga što ga puštaju odavno da se pumpa.

Shigman

pre 1 godinu

Pa ako je Vimbldon toliko loš i ljigav, zašto učestvuje na turniru, i za šta će mu taj prljavi trofej. Ah da, tu su i tri miliona dolara.

Micko

pre 1 godinu

Kirgios će sam sebe izbaciti, Novaku ce do kraja nesto smestiti, bas me cudi da ga nisu izbacili zbog treninga sa Cilicem. Izvukao ga Mateo jer se Nadal zeznuo u izboru partnera za trening. Nikad posle 2 kola nije bilo ovako.

Vračarac

pre 1 godinu

Čemu dodavanje na spisak igrača koji više ne igraju one koji su pošteno i sportski eliminisani, kao i igrače sa sportskim povredama, pa i virusom (što je sve sastavni deo svakog sporta), osim zbog potrebe za senzacionalizmom? Loženje naroda na konspiracije, zavere, nepravde, svi su protiv Novaka pa se namerno povrđuju da bi pustili Nadala. Svašta.

Adria

pre 1 godinu

Autora članka da malo podestimo: u Ukrajini je rat, ljudi ginu, bacaju se bombe i ubijaju mladi tenkisti i vojnici, kao i neduzni civili. To je na par hiljada km od Londona. Armija volontera i zaposlenih je radila mesecima na prioremama da se održi još jedan turnir. Malo respekta nije na odmet. Tu su novinari, publika, teniseri. Turnir je u toku, znači dešava se. To je pozitivno, zar ne? Naslov je takodje čudan, uvredljiv i neprimeran, sorry .

Samo čitam...

pre 1 godinu

KAPA DOLE ZORANU KECMANU !!!
Od prvog do poslednjeg slova !
A Nole - prestići će on i Štefi i Rafu ... Samo polako, vreme je ipak njegov saveznik... A posle toga njega dugo, dugo NIKO NEĆE PRESTIĆI !! Samo da ga zdravlje služi...

Hak Fin

pre 1 godinu

@sasha, Pa ima nas ovde koji pratimo tenis dok je jo Boba jeo sendvic a McEnroe divljao, pa DC mecevi u BG, pa secam se uspehe Mima Jausovec, pa uspesi M. Seles i tako to. Pa sta sa tim? A drugi deo komentara,rad neke javne licnosti treba razdvojiti na dva dela, profesionalni i onaj drugi. Evo ja sam U2 obozavao, sve do onih njihovihi sarejevskih epizoda. No i dalje mi se svidjau pesme sa onih prvih par albuma. Kasniji muzicki rad se nekako utopio u taj njihov politicki rad, no atare pesme i dalje ostaju legendarne. Ko Novakov sportski rad ne voli, zbog njegovog privatnog zivota, pa njegov stvar. ....

sasha

pre 1 godinu

@Nikon Sevast
Tenis pratim jos od Samprasa i bio sam srecan kad je neko nas usao u Top10.
Novaka sam pratio i navijao za njega sve dok nije poceo da promovise pseudonauku i da se prenemaze na terenu.
Sa Nestorom radi na Teslinim patentima, emocijama preciscava vodu, hoda bos po bosanskim piramidama...
Uz sve to na silu pokusao da udje u Australiju sa fals testom.
Ali nama je lakse da verujemo da ga ne vole jer dolazi iz Srbije...

niko

pre 1 godinu

Pazi ovo!!! Tenisko- sociološki analitičar.. Politićki analitićari budite zabrinuti za budućnost svoje "profesije". Evo vam ide konkurencija u objašnjavanju kako je Zapad, a Boga mi i Masoni protiv nas.

mare

pre 1 godinu

Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.

3 од 3

pre 1 godinu

Ако дође до финала, сада је скоро сигурно да ће са друге стране да буде Надал.
А у финалима знамо да се само један од њих појављује безвољан.

Yossarian

pre 1 godinu

Ne moze Nole sa ovim Wimpedonom na zelenu granu nikako u smislu price o GOAT. Ako Nole osvoji ovaj pa jos jedan oa npr i on i Nada zavrse karijeru sa 22 slama onda ce medijska masinerija na zapadu da kaze da ovaj Wimledon nije ravan standardnom grandslam-u...

Tatjana Deutschland

pre 1 godinu

Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.

Emil Crvenković

pre 1 godinu

Dakle, počeli ste shvatati da se Rafaelu Nadalu svašta uređuje, dozvolhava i od ATP i od organizatora turnira da bi mogai osvajati titule. Od kako je Novak Đoković postao pravi takmac Federeru i Rafi pokušavalo se "prikriveno" rasporedom odigravanja mečeva da zaustave Noleta da osvaja turnire. Moje razmišljanje je toliko slobodno da sam siguran u to da je Novak morao da izgubi nekoliko finala, tj nije smeo da pobedi, da ne bi previše odmakao u GOAT trci. Sada, kad je Novak na vrhu pribegava se i administrativnim potezima u sprečavanju da bude GOAT. Siguran sam da tu nije kraj, da će ATP i organizatori turnira isčačkati još neku situaciju da zaustave Novaka. No u svetu ima i mnogo strašnijih situacija u režiji vlastodržaca pa digađanja u sportu predstavljaju, praktično deo toga.

Apsurd

pre 1 godinu

Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.
(Tatjana Deutschland, 1. jul 2022 05:04)

Piše Srpkinja iz Nemacke!!!! Eto, ako ste hteli definiciju apsurda…

Mix

pre 1 godinu

Odličan tekst, Novak nikad GOAT zauvek nikad GOAT

1. Federer
2. Borg
3.Nadal
4.Konors
5.Nolo
(GOAT lista, 30. jun 2022 19:35)

Haha,odlicna ti je lista
1.musaka
2.sarma
3.pasulj prebranac
4.podvarak
5.sve sa rostilja

moji favoriti.

Lara

pre 1 godinu

Ma Tako je bre majstore 👍 svaka cast na ovom doktoratu Kojim si sve rekao ...bravo, sada to Treba da procitaju oni Koji su takav sistem u sportu uveli....Jos jednom bravo, sve je receno!!!!

Steve

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
(Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.
(mile, 30. jun 2022 16:24)

Ako si ti "nova normala" nije ni cudo sto se deca zadovoljavaju sa 55 do 60 bodova posle prijemnog ispita

Sasa

pre 1 godinu

Očajan tekst, sa toliko netačnih i dječačko navijačkih frustracija.
Novak je sam odabrao svoj put ali mi i dalje se pravimo da ga nijesmo dobro shvatili.Javno je rekao da mu je bitnije zdravlje( bez vakcine) nego GS.Zato Novak zna da neće igrati US open i AO ako vlasti tih država ostanu pri stavu da je vakcina obavezna za ulaz u zemlju.To što njegovi navijači očekuju povlašten položaj je smiješno.
Novakje, ponavljam, odlučio da do kraja karijere ništa ne zavisi od njega i to je odluka iza koje on stoji.Nema šanse da se nešto promjeni do US opena, čak se pominja nova vakcina protiv podvarijante Omikrona.Isto je i sa AO.
Novak je sam sebi presudio i bukvalno potpuno svjesno prepustio Nadalu potencijalne 2 Gs titule.
Znači nema žalbi, nema kritika.Pravila za ulaz u Ameriku i Australiju za sve strane državljane su jasne i moraju da se poptuju.

Goran

pre 1 godinu

Koliko je odluka diskriminatorska prema Rusima govori podatak da je jednom Nemcu dozvoljeno da ucestvuje na Vimbldonu 1939. godine u vreme kada je nacisticka Nemacka imala koncentracione logore, nakon sto je uzela deo teritorije Ceske i pripojila celu Austriju. Iduce godine je Hitler toliko izbombardovao Centralni teren da je nakon toga renoviranje trajalo sve do 1949 godine. A Nemac koji je ucestvovao na turniru bez problema 1939. godine je poslusno ucestvovao u ratu kao Nemacki vojnik i nastradao a gde bi drugde nego u Staljingradu. Eto, cak i takvom teniseru iz takve zemlje je bilo dozvoljeno da igra.

Danilo

pre 1 godinu

Moraš baš biti džukela od čoveka da izjednačiš kad neko nosi ukrajinsku zastavu na majici kao podršku zemlji koja je napadnuta i rusku kao podršku agresoru. Prava džukela.

dan malic

pre 1 godinu

bravo,svaka ti cast. Sve je to zapadnjacka zavera i ljubomora koja prati djokovica od pocetka njegove karijere. Ali je to njima za djabe. Pravda ce pobediti i istina isplivati na vidjelo.

mare

pre 1 godinu

Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.

Adria

pre 1 godinu

Autora članka da malo podestimo: u Ukrajini je rat, ljudi ginu, bacaju se bombe i ubijaju mladi tenkisti i vojnici, kao i neduzni civili. To je na par hiljada km od Londona. Armija volontera i zaposlenih je radila mesecima na prioremama da se održi još jedan turnir. Malo respekta nije na odmet. Tu su novinari, publika, teniseri. Turnir je u toku, znači dešava se. To je pozitivno, zar ne? Naslov je takodje čudan, uvredljiv i neprimeran, sorry .

mile

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
(Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.

sasha

pre 1 godinu

@Nikon Sevast
Tenis pratim jos od Samprasa i bio sam srecan kad je neko nas usao u Top10.
Novaka sam pratio i navijao za njega sve dok nije poceo da promovise pseudonauku i da se prenemaze na terenu.
Sa Nestorom radi na Teslinim patentima, emocijama preciscava vodu, hoda bos po bosanskim piramidama...
Uz sve to na silu pokusao da udje u Australiju sa fals testom.
Ali nama je lakse da verujemo da ga ne vole jer dolazi iz Srbije...

Choda

pre 1 godinu

Dosta više sa tim da je Novak jedini oštećen odlukom ATP-a i da je jedina žrtva. Jeste najviše bodova izgubio a sta treba da kaže Matteo Berettini koji je izgubio 1200 bodova ili Shapovalov, Hurkacz... Sramota atpa kako samo smeju da oduzmu šansu Berettiniju da brani silne bodove. Malo realnosti.

Saša

pre 1 godinu

Briljantan tekst, odlična analiza ovog suludog i besmislenog miksa politike i sporta, svaka reč na svom mestu i u pravom kontekstu izrečena.
Slika i prilika ovogodišnjeg Wimbledon-a, nažalost...

Vuk Brajovic

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!

Kontrasinusna flajferica

pre 1 godinu

Vrhunski tekst, svaka ti je kao u Njegoša. Prosto je neverovatno da se ovoliki broj dobrih igrača “sklonio” iz drogoševog dela žreba, sve mi sluti, nažalost, da će isti da uzme kalendarski slem ove godine. Medjutim, stara izreka “sreća prati hrabre” je itekako prisutna u Nadalovom slučaju, jer bez obzira na evidentan doping koji praktikuje kroz čitavu karijeru, ta želja za radom i uspehom mu se ne može oduzeti, kao i činjenica da nikad ne odustaje. Trebalo bi mi jedno pola sata da navedem koliko je sreće kroz karijeru imao Nadal što na slemovima, što na mastersima, što na manjim turnirima, te stoga gore navedena izreka itekako ima utemeljenje u stvarnosti.

Shigman

pre 1 godinu

Pa ako je Vimbldon toliko loš i ljigav, zašto učestvuje na turniru, i za šta će mu taj prljavi trofej. Ah da, tu su i tri miliona dolara.

Ivan

pre 1 godinu

Fantastičan tekst. U jednom dahu sam ga pročitao. Ovogodišnji Vimbldon je katastrofalan po svemu. Počev od diskriminatorske zabrane ruskim i beloruskim teniserima da na njemu nastupe, čime se krše sve najvažnije etičke i moralne postavke na kojima sport i savremeno društvo počivaju, sve do manipulacija sa koronavirusom i kontradiktornim pravilima u vezi koronavirusa koja niko ne poštuje, svi se ponašaju neodgovorno i u celoj toj gunguli kažnjavaju se samo oni koje neko želi da kazni. Sad, da li je tu neka zavera u pitanju ili puka slučajnost, prosudite sami, ali da je nešto ludo, je, ludo je zaista. U Australiji Đokovića su osudili i proterali na bazi PRETPOSTAVKI da će "negativno" uticati na tamošnju populaciju po pitanju bocki što je zaista sramota svemirskih veličina, da se neko osudi pod PRETPOSTAVKOM da će činiti neka dela u budućnosti, to je zaista presedan, a sada vidimo da se drugima tolerišu mnogo veći prestupi, recimo Kirjos je pljunuo u lice neku osobu na tribinama, bukvalno pljunuo i NIKO, apsolutno NIKO mu ne zamera na tome, zamislite samo da je Nole to učinio, pa u SB UN bi o tome polemisali i kaznili ga verovatno na 5 godina zabrane igranja tenisa. Na sve to, tu je ovo sramno prenemaganje Nadala o povredi koje zaista baca veliku senku na njegovu inače blistavu karijeru. Osvojiće na kraju Kalendarski slem ali će taj uspeh biti večito pod senkom hapšenja Đokovića i njegovih prenemaganja oko povrede naravno. Sport je propao uplivom politike u njega, definitivno.

Vračarac

pre 1 godinu

Čemu dodavanje na spisak igrača koji više ne igraju one koji su pošteno i sportski eliminisani, kao i igrače sa sportskim povredama, pa i virusom (što je sve sastavni deo svakog sporta), osim zbog potrebe za senzacionalizmom? Loženje naroda na konspiracije, zavere, nepravde, svi su protiv Novaka pa se namerno povrđuju da bi pustili Nadala. Svašta.

nemo

pre 1 godinu

Koji pristrasan teks meni kao Novakovom navijaču je malo muka posle ovolike gomile gluposti koje su navedene. Koliko god ne volim Nadala da se tako lupa kao da mu je sve poklonjena na tacni. Pa ko je kriv Medvedevu što posle 2:0 u setovima na turniru gde je favorit izgubi od polu raspalog Nadala. takođe ko je kriv Novaku što je ušao u meč sa Nadalom na RG ko da ne kažem šta. Letargija, očajna taktika u meču gde zna da Nadal ako pobedi uzima 22. titulu. Jel i za to kriva neka svetska zavera? Na ovom Wim sve je u Novakovim rukama, njegov žreb je isto lagan do finala, ima Alkaraza koji nema nikakav pedigre na travi , nema nikoga više ko bi mogao da ga ugrozi znaci bice se na njemu. A sto se tice Nadalovog dela jel autor sugeriše da su se Beretini i Čilić povukli da bi olakšali put Nadalu. Pa nisam cuo gluplji rezon. Onda tako isto možemo da lupimo kako su Hurkač i Opelka ispali namerno da bi Novak imao lakši put. Takođe argument da ne daju Novaku da bude rekorder po broju titula je glup da je tako nebi on dogurao do 20 prošle godine sigurno bi našli nešto da mu podmetnu. Nadal da li se dopinguje ili sta vec ali niko mu ne može uzeti onu borbenost i borbu do poslednjeg poena. Đoković na žalost nema te kvalitete i dosta kroz svoju karijeru je ulazio u važne mečeve be imalo volje i zara zato i ima toliko izgubljenih finala od kojekakvih Vavrinki Marija i Medvedeva. Ako sad ne uzme Vimbldon može da se oprosti od rekorda po broju slemova a ne dao bog da ga uzme Nadal onda je ta priča završena zauvek

Danilo

pre 1 godinu

Moraš baš biti džukela od čoveka da izjednačiš kad neko nosi ukrajinsku zastavu na majici kao podršku zemlji koja je napadnuta i rusku kao podršku agresoru. Prava džukela.

Yossarian

pre 1 godinu

Ne moze Nole sa ovim Wimpedonom na zelenu granu nikako u smislu price o GOAT. Ako Nole osvoji ovaj pa jos jedan oa npr i on i Nada zavrse karijeru sa 22 slama onda ce medijska masinerija na zapadu da kaze da ovaj Wimledon nije ravan standardnom grandslam-u...

joker

pre 1 godinu

Ako Đoković osvoji Vimbldon, taj GS neće da mu priznaju zbog toga što turnir nije ni bodovan, a ako ga Rafa ili bilo ko drugi osvoji sve će da važi normalno.

Sasa

pre 1 godinu

Očajan tekst, sa toliko netačnih i dječačko navijačkih frustracija.
Novak je sam odabrao svoj put ali mi i dalje se pravimo da ga nijesmo dobro shvatili.Javno je rekao da mu je bitnije zdravlje( bez vakcine) nego GS.Zato Novak zna da neće igrati US open i AO ako vlasti tih država ostanu pri stavu da je vakcina obavezna za ulaz u zemlju.To što njegovi navijači očekuju povlašten položaj je smiješno.
Novakje, ponavljam, odlučio da do kraja karijere ništa ne zavisi od njega i to je odluka iza koje on stoji.Nema šanse da se nešto promjeni do US opena, čak se pominja nova vakcina protiv podvarijante Omikrona.Isto je i sa AO.
Novak je sam sebi presudio i bukvalno potpuno svjesno prepustio Nadalu potencijalne 2 Gs titule.
Znači nema žalbi, nema kritika.Pravila za ulaz u Ameriku i Australiju za sve strane državljane su jasne i moraju da se poptuju.

deps

pre 1 godinu

Taj će baš da uzme titulu, hahahah. Psihički je u nokadaunu još od kad ga je Medvedev penzionisao na US Openu. Kad se setim da je čovek plakao jer ga protivnik razbio. Zamisli plače jer je nemoćan, jel ima veće blamaže?? Hahaha.
(mare, 30. jun 2022 15:39)
Ja mogu da razumem da svako ima svog idola. Al nemogu da razumem da se sa toliko mržnje daju komentari na račun Nazovimo ga tako ,,našeg Novaka” vidim da se potpisuješ jao Mare. Jel ti to samo nik, ili i pravo ime Al nema veze možda si i druge nacionalnosti Al bez obzira verovatno sa ovih ,,naših” prostora vuces ,, korene”. Kako bi se ti osećao da tebi neki tako pogrdne komentare daju. Veruj meni bi bilo zao i te kako …. Po tome se vidi dali ima nešto ljudskog u tebi i tebi sličnim. Živi bili pa videli bude.

Nikon Sevast

pre 1 godinu

Ne razumem koji je ovo soj ljudi koji toliko fanaticno pljuju Novaka. To nisu Rafin navijaci, jer su do pre dve godine navijali za Rodzera, Rafu niko nije pominjao ako GOAT-a. Da li ih ima samo desetak pa im je posao da ovde botuju?
Posto ja licno ne znam ni jednog a ovde ih ima jedno trecina. Mozda se boje da javno izraze svoju mrznju prema Novaku pa onda iskaljuju frustracije ovde.

mini

pre 1 godinu

Nadal je izmislio bolest zbog testova na doping a ne da bi se folirao.Mirao je da pokrije nečim ako mu nađu tragove supstanci u dogovoru sa doktorima i pored toga što ga puštaju odavno da se pumpa.

Samo čitam...

pre 1 godinu

KAPA DOLE ZORANU KECMANU !!!
Od prvog do poslednjeg slova !
A Nole - prestići će on i Štefi i Rafu ... Samo polako, vreme je ipak njegov saveznik... A posle toga njega dugo, dugo NIKO NEĆE PRESTIĆI !! Samo da ga zdravlje služi...

3 од 3

pre 1 godinu

Ако дође до финала, сада је скоро сигурно да ће са друге стране да буде Надал.
А у финалима знамо да се само један од њих појављује безвољан.

Aki

pre 1 godinu

Novaku ustvari odgovara, da je ceo pritisak na Rafu i da cela publika viče Rafa, Rafa i diže prstiće, kada više nemaju Rodžera i Marija. On je na to navikao. Ostaje samo da stigne do tog finala, jer će Rafa skoro sigurno stići (Cicipas na travi nije nešto). A u finalu, bez neizvesnosti pada ovaj sa injekcijama. A u Londonu muk.

niko

pre 1 godinu

Pazi ovo!!! Tenisko- sociološki analitičar.. Politićki analitićari budite zabrinuti za budućnost svoje "profesije". Evo vam ide konkurencija u objašnjavanju kako je Zapad, a Boga mi i Masoni protiv nas.

Nik

pre 1 godinu

Surovo dobro napisano.Da se razumemo,nema idealnog drustva ni sistema a tenis bukvalo pokazuje bedu kapitalizma.Ono mozemo sta hocemo i koliko hocemo i prema kome hocemo.

@Choda

pre 1 godinu

Tako je, ali Beretiniju, Hurkacu, Sapovalovu, itd ne fali 4 (slovima cetiri) nedelje da pre/stigne Steffi Graf kao apsolutni lider po broju nedelja na br. 1. Vama koji namerno ne vidite sumu od drveta taj sitan detalj je izgleda promakao. Neka mu Bog samo podari zdravlja, poobarace Novak sve rekorde, pa ce ga onda valda anglosaksonski establisment, a i lokalni "skeptici" priznati za neprikosnovenog GOAT-a. Sustinski je to vec odavno. Sportski pozdrav

Micko

pre 1 godinu

Kirgios će sam sebe izbaciti, Novaku ce do kraja nesto smestiti, bas me cudi da ga nisu izbacili zbog treninga sa Cilicem. Izvukao ga Mateo jer se Nadal zeznuo u izboru partnera za trening. Nikad posle 2 kola nije bilo ovako.

Бојан

pre 1 godinu

Тенис, нарочито Вимблдон данас, се показао као политиканска пришипетља и обичан прилепак колонијалиста и неолиберала!!! Јаки ми ти женски и мушки тениски савези, који су избацили половину конкуренције...!!! Као, много се секирају за мир у свету, исти ти који су колонизовали, поробили, опљачкали и побили пола планете!!!

Бобан

pre 1 godinu

Не знам због чега се више спомиње неки рекорд Штефи Граф и какве везе има Новак или било који тенисер Атп тура са тим...Верујем да Новаку није ни на крај памети, а можда и не зна колико је Штефи била прва нити је битно више прво место обзиром да је у том сегменту недостижан за дуго времена...

pfff

pre 1 godinu

Dosta toga iz ovog teksta stoji, medjutim, Noletu niko nije stao na put ka tituli na RG, osim samog Nadala i to u direktnom obračunu. Nije tu bilo nikakvih nameštanja, loših sudijskih odluka, ni zavere. Tako da je on tu mogao sve da uradi kako bi se izjednačio sa Rafom i sprečio ga u trci za kalendarski slem, a epilog je katastrofalan.

Tatjana Deutschland

pre 1 godinu

Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.

Apsurd

pre 1 godinu

Nikada u istoriji pogrdnije zemlje poput Velike Britanije i Amerike neće biti. Dva najveća zla i velika najveća pretnja po svetski mir. Takva dva zla još nisam videla.
(Tatjana Deutschland, 1. jul 2022 05:04)

Piše Srpkinja iz Nemacke!!!! Eto, ako ste hteli definiciju apsurda…

Emil Crvenković

pre 1 godinu

Dakle, počeli ste shvatati da se Rafaelu Nadalu svašta uređuje, dozvolhava i od ATP i od organizatora turnira da bi mogai osvajati titule. Od kako je Novak Đoković postao pravi takmac Federeru i Rafi pokušavalo se "prikriveno" rasporedom odigravanja mečeva da zaustave Noleta da osvaja turnire. Moje razmišljanje je toliko slobodno da sam siguran u to da je Novak morao da izgubi nekoliko finala, tj nije smeo da pobedi, da ne bi previše odmakao u GOAT trci. Sada, kad je Novak na vrhu pribegava se i administrativnim potezima u sprečavanju da bude GOAT. Siguran sam da tu nije kraj, da će ATP i organizatori turnira isčačkati još neku situaciju da zaustave Novaka. No u svetu ima i mnogo strašnijih situacija u režiji vlastodržaca pa digađanja u sportu predstavljaju, praktično deo toga.

Steve

pre 1 godinu

Zoran Kecman je bez premca najbolji tenisko-sociološki analitičar i pisac u zemlji, i ovaj tekst je najbolja potvrda te ocene. Doktorat!
(Vuk Brajovic, 30. jun 2022 15:41)

Za takve kao ti doktorat, a za normalne obican pamflet.
(mile, 30. jun 2022 16:24)

Ako si ti "nova normala" nije ni cudo sto se deca zadovoljavaju sa 55 do 60 bodova posle prijemnog ispita

Lara

pre 1 godinu

Ma Tako je bre majstore 👍 svaka cast na ovom doktoratu Kojim si sve rekao ...bravo, sada to Treba da procitaju oni Koji su takav sistem u sportu uveli....Jos jednom bravo, sve je receno!!!!

Hak Fin

pre 1 godinu

@sasha, Pa ima nas ovde koji pratimo tenis dok je jo Boba jeo sendvic a McEnroe divljao, pa DC mecevi u BG, pa secam se uspehe Mima Jausovec, pa uspesi M. Seles i tako to. Pa sta sa tim? A drugi deo komentara,rad neke javne licnosti treba razdvojiti na dva dela, profesionalni i onaj drugi. Evo ja sam U2 obozavao, sve do onih njihovihi sarejevskih epizoda. No i dalje mi se svidjau pesme sa onih prvih par albuma. Kasniji muzicki rad se nekako utopio u taj njihov politicki rad, no atare pesme i dalje ostaju legendarne. Ko Novakov sportski rad ne voli, zbog njegovog privatnog zivota, pa njegov stvar. ....

Mix

pre 1 godinu

Odličan tekst, Novak nikad GOAT zauvek nikad GOAT

1. Federer
2. Borg
3.Nadal
4.Konors
5.Nolo
(GOAT lista, 30. jun 2022 19:35)

Haha,odlicna ti je lista
1.musaka
2.sarma
3.pasulj prebranac
4.podvarak
5.sve sa rostilja

moji favoriti.

Goran

pre 1 godinu

Koliko je odluka diskriminatorska prema Rusima govori podatak da je jednom Nemcu dozvoljeno da ucestvuje na Vimbldonu 1939. godine u vreme kada je nacisticka Nemacka imala koncentracione logore, nakon sto je uzela deo teritorije Ceske i pripojila celu Austriju. Iduce godine je Hitler toliko izbombardovao Centralni teren da je nakon toga renoviranje trajalo sve do 1949 godine. A Nemac koji je ucestvovao na turniru bez problema 1939. godine je poslusno ucestvovao u ratu kao Nemacki vojnik i nastradao a gde bi drugde nego u Staljingradu. Eto, cak i takvom teniseru iz takve zemlje je bilo dozvoljeno da igra.

dan malic

pre 1 godinu

bravo,svaka ti cast. Sve je to zapadnjacka zavera i ljubomora koja prati djokovica od pocetka njegove karijere. Ali je to njima za djabe. Pravda ce pobediti i istina isplivati na vidjelo.