Nova vest
Tenis

Utorak, 13.07.2021.

16:00

"Lepota tenisa je važnija od statistike – Federer je GOAT"

Osvajanjem Vimbldona, Novak Đoković je izbio na čelo GOAT trke, koja se već duže vreme vodi.

Izvor: MT

Autor: MT

Profimedia/Andrew Cowie / Colorsport / DPPI

Ipak, postoje i oni, kojima je i dalje najbolji Rodžer Federer.

Takav je i francuski teniser Rišar Gaske, kome je lepota tenisa važnija od brojki.

"Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Grend slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena. Ne gledam samo brojeve, već i estetiku, tehniku i ono što teniser radi na terenu", rekao je Gaske i dodao:

"Rasprava je sve naglašenija. Jasno mi je. Za mene je Federer nezamenljiv. Najbolji igrač svih vremena. Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač. Osvajanje tri Grend slem titule zaredom je neverovatno."

Gaske kaže da je moguće da u isto vreme volite i Federera i Đokovića.

"Ne volim baš ljude koji podržavaju samo Federera ili samo Đokovića. Mnogo je ljudi koji vole Federera, a Đokovića uopšte ne. I obrnuto. Sa mnom to nije slučaj. Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa. Nešto slično je u fudbalu sa Mesijem, Nejmarom. Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 Grend slemova i fizički su uvek bili na vrhuncu u prethodnih 20 godina", zaključio je on.

To je Gaskeovo mišljenje, a ovo su 10 razloga zašto je Đoković najbolji teniser svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

322 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve