Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.06.2021.

17:10

Cicipas: Ovde smo i da stopiramo Novakove snove

Stefanos Cicipas, finalista Rolan Garosa, teč četvrti put igra u seniorskoj konkurenciji na Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Cicipas: Ovde smo i da stopiramo Novakove snove
Foto: Profimedia

Grčki teniser se nikada nije osećao najbolje na travi, a najveći uspeh mu je osmina finala 2018. kada je izgubio od Džona Iznera.

Cicipasa, koji je ovde treći nosilac, čeka težak zadatak već u prvoj rundi, pošto se sastaje sa Amerikancem Frensisom Tijafoom.

Tenisera iz Grčke su uoči starta turnira pitali i šta misli da li Novak Đoković može da osvoji sva četiri grend slema u ovoj godini.

"Novak je kompletan igrač, ima potencijal to da uradi. Mi iz mlađe generacije smo gladni uspeha, želimo da uradimo nešto slično jednog dana. Ovde smo da bismo ga zaustavili, da stavimo znak "stop" na te njegove snove. Znamo da će to biti teško, na ličnom nivou, iskusio sam da je igrati protiv njega veoma izazovno. Mislim da je jedan od najvećih igrača koje je tenis do sada imao. Na vrhu je s razlogom, radio je naporno da stigne dotle. On je trenutno najbolji po tome kako igra. Moram da kažem i to da je travnata podloga takva da se na njoj oseća komotno, bio je do sada dobar. Što se mene tiče, ispred mene je dug put da bih se suočio sa njim na ovom turniru. Ni njemu doduše neće biti lako", smatra Cicipas.

Veruje da njegova igra na travi polako napreduje i da će to uskoro pokazati.

"Ja sam igrač koji može da ide na mrežu, imam samopouzdanja kada je reč o servis-volej igri. Podloga je postala nešto sporija tokom godina, nekako je više prilagođena igračima osnovne linije. Dala im je priliku da dominiraju i pobeđuju. Sada nemam dovoljno mečeva, nisam igrao mnogo na travi, nikad više od jednog turnira pre Vimbldona. Ja sam igrač koji voli da igra dosta mečeva, da stiče samopouzdanje kroz pobede u nizu. Nisam imao priliku za to na travi, ali sam siguran da će mi iskustvo pomoći i da ću igrati bolje", zaključio je Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

5 h

U fokusu

Vidi sve