Nova vest
Tenis

Petak, 25.06.2021.

11:16

Đoković, Đere, Lajović, Krajinović i Kecmanović dobili rivale na Vimbldonu

U petak od 11 časova po našem vremenu održan je žreb za ovogodišnji Vimbldon.

Izvor: SN

Autor: SN

Đoković, Đere, Lajović, Krajinović i Kecmanović dobili rivale na Vimbldonu
EPA-EFE/WILL OLIVER

Srpski teniser Novak Đoković je 2019. godine osvojio Vimbldon, a prošle godine ga zbog koronavirusa nije ni bilo.

On će turnir početi protiv Džeka Drejpera, devetnaestogodišnjeg britanskog tenisera.

Potencijalni duel u drugom kolu je meč sa južnoafričkim igračem Kevinom Andersonom koji igra protiv Bariosa, dok će Monfis igrati sa O'Konelom.

Vrlo interesantno će biti u duelu Dijega Švarcmana i Benoa Pera u prvom kolu, dok će Fonjini igrati protiv Ramosa, a srpski teniser Laslo Đere igraće sa Kuevasom.

Andrej Rubljov će se nositi sa Delbonisom, a Stefanos Cicipas igraće protiv Fransoe Tijafoa. Izdvajamo još i Evans Lopes, Dušan Lajović i Žil Simon, Endi Mari ide na Basilašvilija, a Miomir Kecmanović na Bagnisa.

Rodžer Federer, jedna od većih zvezda, igraće sa Adrijanom Manarinom, kome generalno odgovara travnata podloga. Umber ide na Kirjosa, a Zverev na Grikspora, dok će Filip Krajinović igrati protiv Aleksa Bolta iz Australije. Ispod možete videti i kompletan žreb:

Potencijalna četvrtfinala su dueli Đokovića i Rubljova, Cicipasa i Bautiste Aguta, Zvereva i Beretinija, odnosno Medvedeva i Federera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

5 h

U fokusu

Vidi sve