Reakcije teniskog sveta: Novakov tenis sa druge planete

Novak Đoković je još jednom zadivio sve u svetu tenisa.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 11.07.2021.

19:20

Reakcije teniskog sveta: Novakov tenis sa druge planete
Foto: Profimedia

Šestom krunom na Vimbldonu i 20. grend slemom u karijeri, izjednačio se po broju najvećih uspeha sa Federerom i Nadalom.

Britanac Tim Henman, koji je prognozirao još jednu Novakovu pobedu, nije štedeo komplimente.

"Imao je neverovatan turnir, došao je kao veliki favorit i odigrao je u ove dve nedelje fantastično. Nema dileme da je najbolji igrač osvojio ovaj turnir. On stalno priča o toj svojoj gladi, želji i motivaciji, nema sumnje da želi da bude lider kada se povede diskusija o broju grend slem titula. Sada mu je na tacni kalendarski slem, jedno od najvećih dostignuća u svetu sporta. Posle izazova u 2020. i sa publikom na stadionu ovo je sjajan način da se sve završi", kaže Henman.

Reagovao je i Novakov bivši trener, Nemac Boris Beker.

"Bile su to teške tri nedelje, igratio i biti u hotelu, potrebn su vam sjajni ljudi oko vas. Sjajni je što je Novak pokazao koliko ceni svoj tim. Ovo je najlepši teniski teren na svetu. Njegovo govor je bio klasa. Lepo je što umeju to ovako da naprave", rekao je Beker.

Marion Bartoli, bivša šampionka turnira, takođe je pohvalila broja jedan.

"Kakvo finale, bili smo srećni da prisustvujemo visokom nivou igre oba igrača. Beretini je umorio Đokovića, potrebna su dva dobra za veliko finale. Mislim da je Novak doveo tenis na jedan drugi nivo", zaključila je Francuskinja.

Legendarni Rod Lejver takođe je čestitao Novaku na velikom uspehu.

"Čestitam, Novače. Sjajno dostignuće, ti si na putu ka Grend slemu. Mateo, odigrao si sjajan turnir i ne sumnjam da će tvoje vreme doći", poručio je Australijanac.

Simona Halep, bivša šampiona, koja je propustila turnir zbog povrede, oduševljena je.

"Dvadeset grend slemova, šest vimbldonskih titula. Zaista izvanredno", poručila je Rumunka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: