B92.net čeka 20. Grend slem!

B92.net spremio je za vas novi specijal posvećen grend slemu, predstojećem Vimbldonu, koji bi mogao da bude veoma specijalan.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

09:00

B92.net čeka 20. Grend slem!
Foto: Profimedia

U naredne dve i po nedelje pratićemo najstariji i najprestižniji turnir na svetu na kojem bi mogla da bude ispisana istorija tenisa.

Naš Novak Đoković će pokušati da osvoji svoju 20. Grend slem titulu i izjednači se na vrhu "večne" liste sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

B92.net je pratio Đokovića od njegove prve ATP titule u karijeri, sada već daleke 2006. godine u Amersfortu, i nadamo se da ćemo 11. jula zajedno ispratiti krunu njegove karijere.

Pred Đokovićem je veliki izazov, jer nema sumnje da će biti pod žestokim pristikom i ličnim i javnosti zbog šanse u kojoj se nalazi, a Vimbldon je bez konkurencije najteži turnir u kojem niko nije siguran favorit.

Srbinu je posao donekle olakšan odustajanjem Rafaela Nadala, međutim, Španac mu ne bi ni bio najveći konkurent ovog leta u Londonu.

Svi će naravno pričati o Rodžeru Federeru, rekorderu Vimbldona, koga je Đoković pobebio u epskom finalu na poslednjem turniru 2019. godine.

Na kladionicima se kao njegovi glavni konkurenti pominju Rus Danil Medvedev i Grk Stefanos Cicipas, koga je nedavno nadigrao u finalu Rolan Garosa iako je zaostajao čak dva seta.

U svakom slučaju, pred nama 18 dana teniskog užitka, a B92.net će se potruditi da ništa ne propustite. Osim standardnih vesti i reakcija, tu će svakako biti i LIVE BLOGOVI svih mečeva srpskih tenisera, kao i Đokovićevih glavnih konkurenata.

Poseban ugao sa Vimbldona će vam pružiti naš iskusni teniski analitičar Zoran Kecman u svom autorskom blogu, a dok čekate na teniske spektakle, pročitajte šta čini ovaj turnir tako velikim u našim Vimbldonskim pričama.

Budite uz B92.net dok zajedno čekamo 20. Grend slem!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: