- Wimbledon 2019 -

Kako je Novak "poremetio" Rafinu pripremu za Rodžera

U vrhunskom tenisu svaka sekunda, svaki minut je veoma bitan, jer može mnogo toga da promeni.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Matthias Hangst/Getty Images
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Naročito kada su u pitanju vrhunski igrači među kojima samo nijanse i bolji dan odlučuju o tome ko će pobediti.

Zanimljiv podatak vezan je za današnja dva polufinala muškog singla, a tiče se meča Novaka Đokovića sa Bautistom Agutom i kako je to uticalo na naredni duel, klasik Federer – Nadal.

Naime, kako je Novak Đoković završio meč u bukvalnom poslednjim sekundama pre 16 časova po lokalnom vremenu, to je uticalo na to kolika će biti pauza do narednog meča.

Nadal je poznat kao neko ko voli da tačno zna kada će meč početi, ovog puta Novak mu je poremetio pripremu.

Baš na vreme, ovo je vrlo zanimljivo“, rekao je bivši britanski teniser i višestruki polufinalista Vimbldona, Tima Henman.

„Rafa voli preciznost, zeli uvek da zna tačne detalje, pogotovo kad će izaći na teren. Sudija Endrju Džaret rekao je, ’u redu, termin je 16 sati, ako se prethodni meč završi makar minut posle toga, pauza do narednog meča biće 20 minuta, aku bude pre, trajaće pola sata. Svi smo gledali na sat i bilo je 15:59 časova kada su se Novak i Bautista Agut rukovali“, objasnio je Henman.

Prezenter BBC-a Sju Barker otkrila je u stvari kako je svega desetak sekundi odlučivalo o tome kada će igrati Rafa i Rodžer.

U stvari bilo je 3:59,50“, rekla je Barkerova.

Eto, desetak sekundi svega, možda je i to bilo dovoljno da poremeti ritam Nadala koji je izgubio početni set polufinala.

Vesti

Alfa predator

Predator ili grabljivac je životinja koja lovi plen i jede druge životinje. Apeks predator ili alfa predator je ona koja nije žrtva drugih predatora.

Vesti utorak 16.07. 11:55 Komentara: 169
prethodna strana 1 / 32 sledeca idi na stranu